вівторок, 24 квітня 2012 18:19

"На Вакса завели дисциплінарну справу" — Колліна

"На Вакса завели дисциплінарну справу" — Колліна
Колліна вважає суддівство Вакса у матчі "Шахтар" - "Динамо" прийнятним ФОТО: ostro.org

На головного арбітра скандального матчу 26-го туру прем'єр-ліги України між донецьким "Шахтарем" та київським "Динамо" (2:0) Юрія Вакса Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України завів дисциплінарну справу. Про це сьогодні заявив куратор українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліна під час чергового засідання "Футбольного прес-клубу".

Нагадаємо, Вакс допустив грубу помилку, коли показав киянину Денису Гармашу другу жовту картку. У своєму рапорті він змінив причину цього рішення — вказав, що покарав гравця "за недисципліновану поведінку: перешкода відновленню гри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вакс припустився грубої помилки" — Колліна

"Я переконаний, що робота Вакса на матчі була прийнятною. Були помилки, але їх рівень був прийнятним. А те, що відбулося після матчу - це вже інша розмова. Якщо було зроблено щось етично неправильно, то в цьому ключі і будуть прийняті рішення.

Дисциплінарну справу порушили згідно статті 26 регламенту Комітету арбітрів. Її відкрили для того, щоб зрозуміти що сталося, прояснити ситуацію. На основі розслідування буде прийнято рішення. Зараз Вакс не судить. Якщо відкривають справу, то за регламентом арбітра усувають від суддівства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибачте, але нічого коментувати я не буду" — Вакс

Яким може бути рішення? Тут є кілька варіантів: від "нічого не відбулося" і до "пожиттєва дискваліфікація". Останній варіант найбільш суворий.

Чи братиму я участь у справі? Я куратор суддівського корпусу, тому я навіть трохи більше, ніж учасник процесу. Хоча мені більше подобається управляти суддями, ніж займатися дисциплінарними справами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гармаш знає правила гри" — Спірін

Скільки часу вона триватиме? Не буває так, щоб вранці справу відкрили, а ввечері вже закрили. Йде мова про важливе рішення. Я хочу повністю розібратися в ситуації."

Додамо, що КДК ФФУ займається ще однією справою пов'язаною з матчем у Донецьку. Мова йде про футболіста "Динамо" Олександра Алієва, який почав з'ясовувати стосунки з помічником Мірчі Луческу Олександром Спиридоном після вилучення Гармаша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вакс незаслужено вилучив Гармаша" - Віхров

"Ця справа зараз на розгляді КДК ФФУ, тому я нічого не можу говорити на цю тему", - сказав Колліна.

Зараз ви читаєте новину «"На Вакса завели дисциплінарну справу" — Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути