пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:02

"На турніри їздять діти заможних батьків" - Олег Федорчук

"На турніри їздять діти заможних батьків" - Олег Федорчук
Олег Федорчук

Колишній тренер "Полтави" Олег Федорчук проаналізував поразку молодіжної збірної у грі проти Ісландії.

"Мене здивувало, що ми так і не наважилися поміняти тактику за рахунку 0:1. Невже не можна було випустити ще одного форварда й ризикнути здобути результат? Однак вперто продовжували грати з одним форвардом.

Вчора схожу гру провела національна збірна Румунії проти Фінляндії. Господарі атакували всю гру і пропустили на 70-ій хвилині. Потім пішли у ва-банк. Могли пропустити ще тричі, але таки врятувалися на останній хвилині. Українська молодіжна в останні хвилини не послабила пильність в обороні, але й не змогла показати себе в атаці".

Федорчук вважає, що всі біди України від жахливого стану дитячого футболу.

"Зараз дитячі футбольні тренери вимагають платити по 400-500 гривень у місяць. Мати-одиначка із зарплатою в 1500 гривень не може собі дозволити такої розкоші. За довготривалі збори чи виїзди на турніри треба заплатити вже 3 тисячі. Я не раз був свідком, коли команда готується до турніру одним складом, а виїжджає іншим.

Хто не має грошей – сидить удома, бо не має шансу пробитися у великий футбол. Такого в Україні ніколи не було. Коли я тренував дітей, то знаходив гроші, щоби кращим із них платити стипендію. А ми хочемо успіхів дитячого і юнацького футболу? Звідки вони візьмуться?" – дивується тренер.

Зараз ви читаєте новину «"На турніри їздять діти заможних батьків" - Олег Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути