понеділок, 29 серпня 2016 13:18

"Моя мета - виграти турнір Великого Шолома" - Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про перший в кар'єрі фінал турніру WTA Premier, Олімпіаді в Ріо та співробітництво з Жюстін Енен.

 

Про результати на турнірі в Нью-Хейвені

"Звичайно, це особливі почуття, що мені вдалося пройти до фіналу, ще й на Прем'єрі. Але я не сильно замислююся з цього приводу. Це просто фінал. Моя мета - виграти турнір Великого Шолома, а зіграти у фінальному матчі на Прем'єрі - це крок у потрібному напрямку.

У чому секрет мого гарного виступу тут? Думаю, на цьому турнірі у мене вийшло грати дуже розумно і добре пристосуватися до умов. І я була дуже спокійна. Просто грала з м'ячем, а не з суперником. Я приїхала в Нью-Хейвен, розуміючи, що зараз показую хороший теніс. Навіть в Цинциннаті, нехай я і зазнала поразки на старті, але моя гра була зі мною. Я завжди намагаюся не втрачати впевненість у собі, навіть коли програю. Тут вже у першому колі мені випала сильна суперниця. Тому я рада, як впоралася з ситуацією по ходу матчу з Дариною Касаткіною.

Юханна Ларссон сказала після півфіналу, що я пробиваю м'ячі дуже плоско і низько над сіткою? Не знаю, не можу прокоментувати, я ж не граю сама з собою, я не можу відчути на собі, які прилітають м'ячі після своїх же ударів. Так, я намагаюся весь час міняти ритм, намагаюся заплутати свою суперницю. На цьому тижні я добре відчувала м'яч".

 

Про фінал проти Радванської

"Добре, що вдалося дійти до фіналу і зіграти проти такої тенісистки як Радванська і подивитися, на якому рівні зараз я сама. Звичайно, я трохи засмучена тим, як пройшов перший сет, але таке іноді трапляється. У всьому іншому я бачу тільки позитив. Я вже думаю про свій матч на US Open у понеділок. Мені ніколи сумувати, бо стартує Великий Шолом.

Агнешка грала у свій теніс, вона часто відправляє м'ячі дуже низько і вони трохи ковзають. Вона була у кращій формі, а у мене були перепади. Дуже важко змагатися з нею, коли вона дістає кожен м'яч і відправляє їх у твій бік так глибоко. Так що, так, мені довелося важко. У другій партії, як мені здається, я вже знайшла вірний шлях, сет вийшов напруженим і близьким за рахунком. Моментами я не була на 100% сфокусованою, але це фінал, може статися все, що завгодно. Я задоволена, що в другій партії змогла знайти свою гру.

Агнешка дуже досвідчена і знає, на що здатна, а на що - ні. В іншому випадку, вона б не виграла стільки титулів, не була б так багато років у топ-10 і топ-5 у світі. Мені слід було б зіграти краще, проявити більше терпіння, як це вдалося моєї суперниці. На важливих розіграшах вона також була більш агресивною".

 

Про враження від Олімпіади

"Мої результати на Олімпіаді були відмінними. Думаю, вони допомогли мені стати впевненіше і я продовжую показувати відмінний теніс, добре відчуваю себе на корті і моя подача здорово працює. Я не розглядаю змагання в Нью-Хейвені, як підготовку до US Open.

Цей турнір - це просто новий турнір, кожен матч - це нове випробування. Крім подачі, що ще приносить результат? Думаю, у мене виходить змушувати суперниць багато рухатися по корту. До півфіналу у мене було три матчі з сильними суперницями і ці поєдинки я провела на солідному рівні.

Коли я говорю, що отримала заряд впевненості після Олімпіади, то згадую весь турнір, а не конкретно матч з Сереною Вільямс. Звичайно, я її обіграла, це було неймовірно, але це просто ще один крок в правильному напрямку. Насправді мене засмутило те, що я не змогла виграти медаль. Я їхала в Ріо з такою метою і цього не сталося. До кожного матчу я ставлюся серйозно і не важливо, з ким я граю.

Безумовно, поєдинок проти Вільямс увійде в історію, це була чудова перемога. Олімпіада стала для мене невеликим розчаруванням, оскільки я програла відразу після перемоги над Сереною".

 

Про співпрацю з екс-першою ракеткою світу Жюстін Енен

"Це здорово, що у моїй команді є Жюстін. Її тандем з моїм тренером працює. В основному ми намагаємося змінити якісь невеликі деталі, але думаємо і про довгострокову перспективу. Під час міжсезоння будемо працювати над деякими маленькими моментами, які як раз найбільш важливі. Енен вигравала в Нью-Хейвені, але вона не давала мені ніяких конкретних порад про сам турнір. Тільки сказала, що це були відмінні змагання. Їй складно щось додати, бо вона зовсім інший гравець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна без шансів поступилася Квітовій на Олімпіаді

Додамо, що перший матч на US Open Світоліна проведе в ніч на вівторок, о 00:00 за київським часом проти Менді Мінеллі з Люксембургу.

Зараз ви читаєте новину «"Моя мета - виграти турнір Великого Шолома" - Світоліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути