четвер, 14 лютого 2013 14:10

МОК звинуватили у святотатстві за виключення боротьби з олімпійської програми

МОК звинуватили у святотатстві за виключення боротьби з олімпійської програми

Президент Грецької федерації любителів боротьби Костас Танос назвав пропозицію Виконкому МОК виключити спортивну боротьбу з програми Олімпійських ігор 2020 року "святотатством" і висловив упевненість, що вона в кінцевому підсумку не буде реалізована.

"Я би характеризував це рішення як нез'ясовне. Боротьба - це вид спорту, який ототожнюється з Олімпійським іграми, і неможливо, щоб було прийнято рішення, яке б відмінило такий символ, як боротьбу. Якщо так будуть йти справи і далі, то через певний час вони скасують саму назву Олімпійські ігри ", - цитує ИТАР-ТАСС заяву Таноса, зроблену ним в інтерв'ю місцевій радіостанції.

Президент Грецької федерації любителів боротьби повідомив, що не був інформований про плани Виконкому МОК і був украй здивований, дізнавшись про них.

"На Олімпійських іграх у Лондоні трибуни на змаганнях з боротьби були постійно заповнені: це спорт, який не дає права дорікнути його в використанні допінгу", - вказав він.

Назвавши дане рішення "святотатством", Костас Танос підкреслив, що як грек вважає цей спорт невід'ємною частиною культури і прямо ототожнює його з Олімпійськими іграми.

Хоча більше за всіх олімпійських медалей у цьому виді спорту виграють росіяни, практично всі національні федерації боротьби, яких на планеті налічується більше двохсот, висловили здивування, розчарування і незгоду зі скандальним рішенням МОК. Вони планують включитися в міжнародну кампанію за збереження цього виду спорту в програмі Олімпіади.

"Боротьба веде свою історію ще з часів античних Ігор в древній Греції і входила в програму першої сучасної Олімпіади, - висловив загальну думку керівник Федерації спортивної боротьби США Рік Бендер. - Це один з найпоширеніших видів спорту, яким можуть займатися люди в усьому світі, незалежно від місця проживання, раси, статі або фізичних даних".

Зараз ви читаєте новину «МОК звинуватили у святотатстві за виключення боротьби з олімпійської програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути