неділя, 26 квітня 2015 23:37

Мірчі Луческу треба йти - 5 думок після матчу "Шахтар" – "Динамо"

Мірчі Луческу треба йти - 5 думок після матчу "Шахтар" – "Динамо"
Луческу вичерпав себе в "Шахтарі"? Фото: segodnya.ua

У центральному матчі 21 туру чемпіонату України з футболу "Шахтар" не зумів перемогти "Динамо" – 0:0. Результат на користь київської команди, яка лідирує і має п'ять очок переваги перед конкурентом за п'ять турів до закінчення чемпіонату.

Які висновки напрошуються після "Класичного"?

1. Нинішній "Шахтар" лише віддалено нагадує колишнього беззмінного чемпіона. Передовсім немає креативу в середній лінії гірників. Тейшейра, Коста, Тайсон і Адріано колективними зусиллями не створили явного гольового моменту біля воріт гостей. Усі моменти гірників – наслідок помилок динамівців. У цьому році донеччани не заслуговують на чемпіонство. Після звітної гри вони й самі це зрозуміли.

2. Гірники тиждень готувалися до цієї гри, а кияни не мали часу на підготовку через протистояння з "Фіорентиною". Тим не менше, у вирішальному другому таймі кияни більше володіли м'ячем і створили більше нагод. Складалося враження, що динамівці зможуть додати за потреби, а в "Шахтаря" це межа.

3. Нічия лідерів має надихнути на нові подвиги "Дніпро", оскільки відстань між "Дніпром" і "Шахтарем" знову одне очко. За сприятливих умов дніпропетровці можуть потіснити гірників із лігочемпіонського місця, адже мають в запасі домашню гру. За великим рахунком, дніпропетровці не поступаються нічим нинішньому "Шахтареві". Плюс амбітний Мирон Маркевич неодмінно спробує досягти такого успіху в свій перший сезон на "Дніпро-Арені". Може статися, що доля другої путівки буде в руках київського "Динамо". Кияни прийматимуть вдома "Дніпро" і, фактично, можуть "розпоряджатися" другим місцем.

4. Мірчі Луческу треба йти. Він дав "Шахтареві" все, що міг. У нього більше нема ідей. Румун втомився від України і її проблем. Гірникам треба новий амбітний тренер із відповідними ідеями.

5. Матч показав, що в Україні поки нема команд рівня "Фіорентини". Часи, коли "Шахтар" легко обігрував "Рому", давно минули. Тиск, який на ворота "Динамо" створювали італійці і донеччани, не можна порівнювати. Значить, ніякої кризи у киян, про яку після Флоренції говорили фахівці, немає. Просто на даний момент "Фіорентина" сильніша за киян. Цього не скажеш про "Шахтар".

Зараз ви читаєте новину «Мірчі Луческу треба йти - 5 думок після матчу "Шахтар" – "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути