понеділок, 12 жовтня 2015 15:56

Ми можемо і ми переможемо – 21.45, Україна - Іспанія

Ми можемо і ми переможемо – 21.45, Україна - Іспанія
Фото: ffu.org.ua

Футболісти збірної України нам, уболівальникам, заборгували. Це – головний меседж перед сьогоднішнім поєдинком проти Іспанії. Бо Фоменку та компанії упродовж усього циклу так і не вдалося розвіяти сумніви у своїй придатності змінитися відповідно до вимог часу. Як і іспанцям, до речі, на Кубку світу-2014.

Ми обіцяли не критикувати команду після македонського матчу у випадку перемоги. Тому немає жодних підстав посипати голову попелом і волати: "шеф, усе пропало!", ви тільки подивіться, як ці інваліди грали у першому таймі на арені Філіппа Македонського, а гол забили тільки за сприяння судді, бо такий пенальті він міг і не поставити.

Інша сьогодні буде гра. Якщо хочете великими літерами – ІНША. З точки зору мотивації, відповідальності, драйву, нерва. Від "ножа". І добре, що перемога на 99,9% виводить нас на Євро. Хоча ми цього, без плей-офф, і не заслужили. Але це враження по матчу в Жиліні. Сьогодні маємо шанс закреслити їх. Правильною грою у Києві.

Не маємо на увазі постійне створення голевих моментів. У сучасному футболі видовищність має різні відтінки. І якщо Фоменко дасть таку ж гру, як проти Франції (не треба уточнювати, яку саме – київську чи паризьку) – компактну, з миттєвим переходом від оборони до атаки, умілим пресингом – це буде те, що треба. Погано, що такої гри ми з часу Франції і не бачили.

Нам пощастило з календарем. Іспанії уже нічого не потрібно. Ми на це розраховували апріорі, як тільки побачили розклад матчів. І відтепер маємо цим скористатися. Тим більше, за відсутності Рамоса, Іньєсти, Сілви та Морати. Хоча Дель Боске не дає підопічним розслабитися ніколи.

Зате у нинішньому відборі суперник – так собі. І слід врахувати, що нинішній склад опонента, у будь-якому випадку,буде експериментальний. А це впливатиме на чинник зіграності. Особливо якщо граєш у тікі-таку – так, немає уже тієї "барселонської" Іспанії, але щось не помітно, аби Дель Боске, той іще "новатор", запропонував іншу систему гри.
Наші втрати видаються неприємними, але не критичними. Це в Іспанії ніким замінити Іньєсту, ну так тому він і Іньєста, один з найкращих гравців, якого "народжував" футбол, і завдяки якому у цю гру закохуєшся. А чим, скажіть, Гармаш гірший за Сидорчука? А Кучер – Хачеріді, враховуючи, що динамівець потенційно дійсно найсильніший наш центрбек за потенціалом, але ж його бажано мати за холодної голови. А з цим проблеми.

По складу цікавить два питання: Рибалка чи Степаненко? Поставимо таки на гравця "Шахтаря" - пам'ятаємо обережність Фоменка і силу суперника. До того ж, динамівець поки не переконав у своїй продуктивності, якщо його одразу "накривають".

Кравець чи Селезньов? Тут би зробили вибір на користь киянина. Перше – Іспанія не сидітиме в обороні. Будуть вільні зони. Треба швидкість. Це Кравець. Друге – гол у Скоп'є. Індивідуальний – не з "точки". Це Кравець.

Третє – опція посилення гри по ходу матчу. В його кінці, цілком можливо, гості можуть сісти і не бігатимуть вже в атаку. А це – Селезньов.

Хоча ви ж знаєте Фоменка. Консерватор начебто. Але у вересні 2013-го поставив Гусєва центральним атакуючим півзахисником проти Англії, згодом в Парижі Безуса "вивів" до стартового складу, у березні непоганого тоді Олійника викликав на два матчі з Голландії і не дав жодної хвилини навіть у товариській грі з Латвією.

Час початку матчу звичний – 21.45. 20.15 – стартує текстова трансляція на нашому сайті.

Ми можемо. І якщо хочете прогноз – ми переможемо!

Зараз ви читаєте новину «Ми можемо і ми переможемо – 21.45, Україна - Іспанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути