четвер, 20 червня 2013 16:56

Мессі викликали до суду у справі про несплату податків

Мессі викликали до суду у справі про несплату податків
Судове засідання у "справі Мессі" відбудеться 17 вересня ФОТО: rsport.ru

Нападнику іспанської "Барселони" Ліонелю Мессі і його батькові Хорхе пред'явлені офіційні звинувачення у несплаті податків. Про це повідомляє сайт видання El Pais. 17 вересня футболіст разом з батьком має з'явитися в суд муніципалітету Гава для свідчень.

Аргентинець звинувачується у тому, що подавав неправильно заповнені податкові декларації у 2007-2009 роках. Хорхе Мессі, за версією слідства, розробив схему втечі від податків, яка дозволяла приховувати дані про доходи від продажу прав на використання образу нападника третім особам. Збиток від дій батька і сина Мессі влада оцінила у 4,1 мільйона євро.

17 червня іспанське видання AS написало, що податкові органи мають намір перевірити на наявність подібних порушень декларації, які Мессі подавав у 2010, 2011 і 2012 роках.

Вперше про звинувачення щодо гравця стало відомо 12 червня. У той же день Мессі відкинув всі звинувачення на свою адресу, заявивши, що завжди платив податки в повному обсязі.

25-річний Мессі є вихованцем каталонського клубу. Разом з командою він шість разів перемагав в чемпіонаті Іспанії і тричі в Лізі чемпіонів. Чотири рази аргентинець отримував Золотий м'яч як найкращий гравець світу за версією ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Мессі викликали до суду у справі про несплату податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути