пʼятниця, 16 грудня 2016 21:00

Мати Роналду хотіла вбити сина пивом
6

Лідер мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду на цьому тижні став володарем "Золотого м'яча" за підсумками 2016 року. Для нього він вже четвертий в кар'єрі (2008, 2013, 2014, 2016).

31-річний португалець не зміг бути присутнім на церемонії вручення. Причина - клубний чемпіонат світу, де він перебуває з "Реалом". До речі, Кріштіану забив на турнірі свій 500-й гол у кар'єрі, який вивів його команду в фінал.

Згадаймо деякі факти з життя світової футбольної зірки.

Живе самостійно з 11 років. "Поїхати з дому було одним з найважчих рішень в моєму житті. Але я знав, що це був єдиний спосіб здійснити свою мрію. З 11 років я був абсолютно самотній у такому великому місті, як Лісабон. Я був далеко від мами, сім'ї, друзів. Я багато плакав. Хлопчику з села нелегко жити одному в столиці, і я не соромлюся про це говорити. Той переїзд навчив мене виживати всюди, куди б не закинула мене доля. Єдине, що допомогло мені продовжити втілювати свою мрію, - підтримка, хоч і на відстані, дорогих для мене людей".

Позбутися сина мати Роналду хотіла ще в утробі. Вона завагітніла Кріштіану в 30 років, у неї вже було дві дочки і син. Їх вона годувала, працюючи кухарем і прибиральницею в готелі. Лікар відмовився робити аборт, а порада сусідки - пити кип'ячене темне пиво - не допомогла перервати вагітність. 5 лютого 1985 року народився Кріштіану Роналду.

 

Батька Кріштіану погубив алкоголь. "Мій батько помер 10 років тому, пристрасть до алкоголю. Він пив щодня, і його організм не витримав. Звичайно, я хотів би, щоб батько був живий. Але таке життя, з цим нічого не поробиш. У мене залишилися неймовірні спогади, пов'язані з ним ", - згадує гравець. Помер батько 7 вересня 2005 року. Кріштіану в той день був у Москві, готувався до відбіркового матчу КС-2006 проти Росії. Про трагедію дізнався за кілька годин до гри на "Локомотиві". Але все одно попросив тренера Сколарі не прибирати його зі складу.

Починав кар'єру Роналду в п'ятій португальської лізі. В клубе. "Андоринья". Там же його батько працював адміністратором - косив траву, чистив туалети, прав форму і збирав м'ячі. Коли Кріштіану виповнилося десять років, його продали в "Насьональ" за два комплекти форми і двадцять м'ячів. У новій команді, крім футболу, Кріштіану лазив по деревах, стрибав через перешкоди, бігав по пляжу і багато часу проводив без батьків. А з м'ячем проводив від десяти до дванадцяти годин. "Насьональ" Крішіану зробив чемпіоном турніру U-13, будучи хворим на грип. Умовив маму відпустити його на гру, пообіцявши попросити заміну, якщо стане зовсім зле. У фіналі забив чемпіонський гол.

З "Насьоналю" до "Спортинга" перейшов за 25 тисяч євро. За контрактом на рахунок сім'ї Кріштіану щомісяця надходило п'ятдесят євро. Через два роки - двісті п'ятдесят. Ще по п'ять євро Роналду отримував, подаючи м'ячі на матчах основи "Спортинга" - один з гравців, яким він кидав м'яч, Габріель Хайнце, перейшов в "МЮ" через рік після Кріштіану. П'ять євро Кріштіану витрачав на телефонні картки, щоб два-три рази на тиждень поговорити з батьками, сестрами і братом. Коли забив у чемпіонаті "Морейренсе", втікши від чотирьох захисників і пробігши пів-поля, його мама знепритомніла на трибуні.

Роналду крав по дрібницях у партнерів по команді. На тренуванні залишив товариша без банки холодного чаю, а також стягнув два йогурту у кухаря. Також без дозволу присвоїв собі обід гравця, який захворів і прийшов до їдальні. Кріштіану назвали емоційно нестійким і викреслили зі складу на найближчий матч.

"Інтер" відмовився купити Роналду за $ 2 млн. Перші ігри футболіста за основу "Спортинга" зачарували Луїса Суареса Мірамонтеса, радника президента "Інтера" Массімо Моратті. "Ми повинні підписати його, він буде одним з кращих гравців світу", - говорив Суарес. - "Скільки йому?" - "Шістнадцять". - "Фу. Ми беремо лише готових гравців", - відповів Моратті. - "Але він коштує лише два мільйони євро!" У 2013 році в ефірі Nova Stadio Луїс Суарес сказав, що готовий був заплатити мільйон зі своєї кишені. Моратті відмовився й від цього. "Ювентус" хотів віддати за Роналду не гроші, а форварда Саласа. "Арсенал" не потягнув трансфер через будівництво стадіону. А "Барселона" з чотирьох запропонованих агентом гравців - Куарежма, Роналду, Деку і Тіагу - вибрала першого.

Автор: reuters.com
 

У "МЮ" Кріштіану перейшов за дванадцять мільйонів фунтів. Це сталося після товариської гра "Спортинга" з манкуніанцями в рамках договору про співпрацю. після першого тайму правому захиснику Джону О'Ши, який протистояв Роналду, через запаморочення знадобилася допомога лікаря. У роздягальні Батт, Скоулз і Ріо Фердинанд сказали Фергюсону, що непогано б купити цього пацана, раз встратили Роналдіньо, на що Фергюсон посміхнувся: "Так, я в курсі". Це була остання гра Роналду за "Спортинг" - того ж вечора він полетів з "Манчестером" в Англію. Двома роками раніше, незабаром після дебюту в основі "Спортинга" він зізнався в інтерв'ю SporTV, що заробляє триста євро і ще стільки ж - у вигляді преміальних.

У "МЮ" Кріштіану попросив там двадцять восьмий номер, під яким грав у "Спортингу". Отримав сьомий, що раніше належав Джорджу Бесту, Еріку Кантона і Девіду Бекхему.

 
Зараз ви читаєте новину «Мати Роналду хотіла вбити сина пивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути