четвер, 23 січня 2014 08:53

Матч "Динамо" - "Валенсія" знаходиться під загрозою перенесення

Матч "Динамо" - "Валенсія" знаходиться під загрозою перенесення
УЄФА уважно стежить за розвитком ситуації у Києві ФОТО: facebook.com

Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи між київським "Динамо" та іспанською "Валенсією", який повинен відбутися 20 лютого у столиці України на стадіоні НСК "Олімпійський", знаходиться під загрозою перенесення через зіткнення між правоохоронними органами та мітингувальниками у центрі Києва.

"Дійсно, УЄФА уважно стежить за розвитком ситуації у Києві і знаходиться у постійному контакті з приймаючою стороною - київським "Динамо", - розповів "Известиям" прес-офіцер УЄФА Сергій Борисов. - Не виключено, що зустріч буде перенесена в інше місце.

Проте у грудні, незважаючи на те що на майдані стояв натовп, домашня зустріч киян з австрійським "Рапідом" пройшла спокійно і без інцидентів. Все залежатиме від ситуації в місті напередодні гри, в залежності від цього і буде прийнято остаточне рішення.

У першу чергу представники "Валенсії" повинні запитати у "Динамо" гарантії безпеки і оцінити ступінь ризику поїздки в Київ. Якщо в іспанської сторони виникнуть питання, УЄФА буде їх вирішувати."

Відомий радянський футболіст, помічник спортивного директора київського "Динамо" Андрій Баль висловив сподівання, що найближчим часом ситуація нормалізується і питання про перенесення гри буде знято з порядку денного.

"На мою думку, якщо ситуація в Києві не змінитися і масові зіткнення будуть продовжуватися, то гру дійсно можуть перенести, - сказав "Известиям" Баль. - Україна - країна велика, і проблем з організацією матчу в іншому місті не повинно виникнути. У будь-якому випадку ще є час, і будемо сподіватися, що все буде нормально.

Що стосується можливої участі у заворушеннях представників фанатських угруповань київського "Динамо", я не можу їх засуджувати. У народу є право на свій вибір і свою думку. Це політичне питання, і не варто змішувати його з футболом."

Гравці і тренерський штаб "Динамо" у даний час знаходяться на зборах в Іспанії, де продовжують підготовку до матчів проти "Валенсії" у Лізі Європи і поновлення української прем'єр-ліги.

Зараз ви читаєте новину «Матч "Динамо" - "Валенсія" знаходиться під загрозою перенесення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути