середа, 20 листопада 2013 16:11

Маркевич взагалі не побачив плюсів в об'єднаному чемпіонаті

Маркевич взагалі не побачив плюсів в об'єднаному чемпіонаті
Маркевич: "Приїжджайте до Харкова і спробуйте купити квиток на матч "Металіста". Фото: metalist.ua

Головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич заявив, що в ідеї Об'єднаного чемпіонату не бачить нічого хорошого.

"Мінусів набагато більше, ніж плюсів. Я б сказав, що плюсів взагалі немає. Я не вважаю, що рівень клубів у єдиному турнірі настільки вже виросте. Припустимо, додадуться ЦСКА, "Зеніт" і "Спартак". Але інші клуби Росії не сильніші за українські команди. Яка різниця, з ким грати - з одеським "Чорноморцем" або краснодарською "Кубанню", які претендують на путівки в Лігу Європи?Зз середняками - нижегородською "Волгою" або полтавською "Ворсклою"? З аутсайдерами - єкатеринбурзьким "Уралом" або сімферопольської "Таврією"?" - сказав Маркевич.

За його словами , харківський клуб і без об'єднаного чемпіонату добре заробляє, а на домашніх матчах "Металіста" майже завжди аншлаг.

"Ми і так непогано заробляємо, отримуючи гроші від наших спонсорів, а також від участі в Лізі Європи і продажу квитків... Приїжджайте до Харкова на будь-який наш домашній матч. І повірте, вам доведеться дуже нелегко, якщо ви захочете потрапити на стадіон. Практично на всіх матчах у нас повні трибуни, а на єврокубкові матчі, а також ігри за участю Шахтаря, київського "Динамо" потрапити неможливо, якщо ви не купили квиток заздалегідь. Отже у нас і так відмінна відвідуваність.

А щодо топових команд ...Після розпаду СРСР минуло понад 20 років, виросло нове покоління людей. Повірте, для наших уболівальників матчі "Металіст" - "Дніпро" і "Металіст" - "Динамо" зараз дуже принципові і викликають величезний інтерес. І ніколи вони не стануть більш рейтинговими, ніж "Металіст" - ЦСКА або "Металіст" - "Спартак". Аналогічно і в Росії. Не думаю що афіша ігри "Зеніт " - "Металіст" буде привабливішою, ніж "Зеніт " - " Спартак" , - підкреслив Маркевич.

Наставник "Металіста" також відзначив, що його не дуже приваблює перспектива грати в одному чемпіонаті з найсильнішими російськими клубами.

"Уявіть собі, скільки потрібно буде перельотів в такому разі! Але ж є ще єврокубки, Кубок. Коли ж тренуватися? Наші футболісти в такому випадку будуть приречені жити в літаках", - сказав Маркевич.

Раніше генеральний директор оргкомітету об'єднаної футбольної ліги Валерій Газзаєв заявив про те, що Об'єднаний чемпіонат може стартувати в сезоні 2015/16.

Нагадаємо, що президент УЄФА Мішель Платіні поставив під сумнів ідею створення Об'єднаного чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич взагалі не побачив плюсів в об'єднаному чемпіонаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути