субота, 05 травня 2012 17:46

"Будь-яка помилка у фіналі Кубка України може бути фатальною" - Севідов

"Будь-яка помилка у фіналі Кубка України може бути фатальною" - Севідов
Олександр Севідов є вихованцем "Шахтаря" ФОТО: fcsevastopol.com

Володарем Кубка України з футболу стане донецька команда. Конкретизувати, яка саме наставник ужгородського клубу "Говерла-Закарпаття" Олександр Севідов відмовився.

Нагадаємо, у неділю, 6 травня, "Шахтар" та "Металург" розіграють між собою трофей на НСК "Олімпійський". Початок матчу о 19:30. Пряма трансляція на телеканалі ICTV.

"Мій прогноз на матч? Переможе донецька команда, - каже Gazeta.ua Олександр Володимирович. - Це дуже приємно для мене. Не змушуйте мене уточнювати, яка саме. Я є вихованцем "Шахтаря", а "Металургу" я віддав 10 років свого життя. Тому повторюсь, що переможе донецька команда. Буду радіти за обидвох."

Чого очікуєте від фіналу?

"Зустрічаються дві дуже гідні команди, з нетерпінням чекаю завтрашнього дня. Це фінал Кубка, тому будь-яка помилка може бути фатальною. Я не думаю, що матч вийде дуже яскравим."

Кого вважаєте фаворитом матчу?

"Шахтар". Це однозначно. Я б здивував, якби сказав, що "Металург" є фаворитом фіналу Кубка України. "Гірники" — це команда з кубковими традиціями, багатою історією. Але не завжди фаворит стає переможцем. Свіжий приклад - півфінали Ліги чемпіонів. Фаворитами вважали "Реал" та "Барселону", а у фіналі турніру зустрінуться "Челсі" та "Баварія". Іспанські ж команди опинилися за бортом. Це Кубок. Тут все можливе."

Що "Металург" може протиставити "Шахтареві"?

"Думаю, тільки 100-відсоткової самовіддачі буде мало. Команді П'ятенка потрібно протиставити "гірникам" колосальну самовіддачу та везіння."

Володар трофею визначиться в основний час?

"У принципі, можлива навіть серія пенальті, але думаю, що обійдеться без неї. Команди ще повинні зіграти останній тур чемпіонату України. Особливо важливий він для "Шахтаря". Можливо він і перетвориться у формальність, але у футболі трапляється всяке. Чемпіонство є чемпіонством."

"Металург" вже забезпечив собі участь у Лізі Європи. Це не вплине на мотивацію футболістів?

"Ні. "Металург" не вперше гратиме в Європі, але поки, на жаль, команда не може нічого виграти. Кубок України — це трофей і хлопці постараються здобути його."

"Металург" вдруге за три роки гратиме у фіналі Кубка України. У сезоні 2009-2010 донечани поступилися "Таврії" — 2:3.

"У тому фіналі "Металург" був за крок до перемоги. Тоді донецька команда була фаворитом, але потрібного кроку футболісти так і не зробили. До речі, багато гравців з того фіналу гратимуть завтра з "Шахтарем". Так, що хлопці постараються виграти трофей."

Як плануєте дивитися гру?

"На стадіоні мене не буде. Зараз я працюю в Ужгороді із клубом "Говерла-Закарпаття", тому подивлюся матч по телевізору. Разом з командою? Це навряд чи вийде. Завтра у нас буде тренування. Хоча після нього хлопці можуть зібратися або пересіктися у місті. Воно у нас маленьке."

Додамо, що арбітром матчу призначений Анатолій Абдула з Харкова, асистувати йому будуть киянка Наталія Рачинська та Олександр Корнійко з Полтавської області. Роль четвертого арбітра довірили Дмитру Кутакова з Київської області.

Зараз ви читаєте новину «"Будь-яка помилка у фіналі Кубка України може бути фатальною" - Севідов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути