четвер, 21 листопада 2013 18:57

"Лувр не працює? Так навіть краще" - Париж у день матчу Франція - Україна
26

Ейфелева вежа
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
Тунель, в якому розбилася принцеса Діана

Національна збірна України відправилася підкорювати Париж з переможним результатом у першому матчі плей-офф чемпіонату світу. У Києві українці шокували французів — 2:0. На "Стад де Франс" господарі реабілітувалися перед власними вболівальниками — 3:0.

День матчу розпочався з дощу. Небо Парижу сховалося за хмарами і за прогнозами синоптиків така погода мала триматися весь день, але вже в обід розвиднілося і вийшло сонце. Температура повітря перед грою становила +7 С.

У столиці Франції не вдалося побачити жодної афіші майбутнього поєдинку, але місцеві журналісти на передматчевій прес-конференції заявили, що на "Стад де Франс" буде аншлаг. Так і сталося. Арена фіналу ЧС-1998 була заповнена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України потренувалась на "Стад де Франс"

Біля Ейфелевої вежі вже зранку вишикувалася чимала черга, щоб піднятися на гору. До слова, квиток на вершечок коштує 14,5 євро. Щоб піднятися тільки на другий поверх треба заплатити половину з цього. Здається, українців серед численних туристів не було.

Людей у шарфиках збірної України вдалося побачити біля Лувру. Чоловіки позували на фоні скляної піраміди, яка є входом у музей. До речі, він зачинений по вівторках, а день матчу Франція — Україна був саме тоді.

"Лувр не працює? Так навіть краще. Можна більше погуляти містом", - сказали кияни. - Віримо у позитивний результат. У принципі, нас влаштовує і нічия."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вам нічого думати про Платіні. У Києві суддівство було прихильнішим до господарів" - французький журналіст

У парку Тюїльрі, що поряд з Лувром, парижани люблять займатися пробіжками. Кожен чоловік-бігун скидався мені на арбітра матчу. Та навряд чи б Дамір Скоміна бігав у такому людному місці.

На Єлисейських Полях вже відчувається дух Різдва (католики святкують 25 грудня). Тут діє щось на зразок ярмарки з ятками, в яких продають вино, сир, ковбаси, солодощі.

"Бери куштуй. Це безкоштовно, - сміється продавець. Простягає чималий шматок сиру, а потім ковбаси. Дуже смачно. Чоловік запитує про мою національність. Показую йому нафарбовані у синьо-жовтий колір нігті. Підказую — матч Франція — Україна. - А, то ти на футбол приїхала. Наші виграють, але на матч я не піду. Потрібно торгувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України програла Франції в Парижі і поступилася путівкою до Бразилії

Через дорогу переходять четверо хлопців у футболках збірної Франції і з повністю розмальованим обличчями у кольори державного прапора. Коли помічають, що я їх фотографую, починають махати стягами і скандувати "Les Bleus". До одного з фанатів підходить туристка з картою Парижу. Вболівальник показує дівчині дорогу.

Біля Тріумфальної арки фотографуються хлопці з прапорами Алжиру. Збірна колишньої французької колонії також вийшла на ЧС-2014.

Мундіаль у Бразилії пройде без України, але наша збірна не прощалася з Парижем, а лише сказала до зустрічі на Євро-2016. Турнір пройде у Франції і Михайло Фоменко вже заявив, що перед командою стоять високі завдання у відборі на Євро.

Зараз ви читаєте новину «"Лувр не працює? Так навіть краще" - Париж у день матчу Франція - Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути