пʼятниця, 10 липня 2015 11:56

Кримська легкоатлетка виграла Кубок Росії

Кримська легкоатлетка виграла Кубок Росії
У травні 2014 року Віра Ребрик змінила українське громадянство на російське

Уродженка Криму Віра Ребрик, яка зараз виступає за Республіку Чувашія, зайняла перше місце в метанні списа на Кубку Росії в підмосковному Ерино. Спортсменка показала результат 63,15 метра. Про це повідомляє офіційний сайт Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Для спортсменки це був перший офіційний старт після того, як вона в травні 2014 змінила українське громадянство на російське.

У червні цього року ВФЛА і Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) досягли принципової домовленості про перехід Ребрик і обговорили суму матеріальної компенсації. Її розмір офіційно оприлюднений не був.

26-річна уродженка Ялти, яка виграла в 2012 році літній чемпіонат Європи в Гельсінкі, через складнощі з процедурою переходу була позбавлена можливості виступати за збірну Росії в 2014 році і в першій половині цього сезону. ФЛАУ вимагала у ВФЛА компенсацію в 150 тисяч доларів за зміну спортивного громадянства Ребрик.

Зараз ви читаєте новину «Кримська легкоатлетка виграла Кубок Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути