понеділок, 02 жовтня 2017 20:00

"Команда з характером": як "Зоря" здивувала Україну і Європу
22

“Зоря” і “Динамо” зіграли божевільний матч у Запоріжжі — 4:4
Фото: FCZoryaLuhansk
“Зоря” і “Динамо” зіграли божевільний матч у Запоріжжі — 4:4
“Зоря” і “Динамо” зіграли божевільний матч у Запоріжжі — 4:4
“Зоря” і “Динамо” зіграли божевільний матч у Запоріжжі — 4:4
“Зоря” і “Динамо” зіграли божевільний матч у Запоріжжі — 4:4

"На установці я хлопцям говорив, що завжди потрібно вірити в себе. Це найважливіше. Я емоційна людина і можу кричати в перерві. Сьогодні я не кричав.

Зайшов і сказав: "Наші фанати вивісили банер "Мужики" і якщо ми дійсно такі мужики, то повинні вийти і доводити це".

І ще раз переконався, що в нашій команді справжні мужики, спортсмени з великої літери", - говорить наставник луганської "Зорі" Юрій Вернидуб після матчу з київським "Динамо".

Кияни виграли перший тайм з рахунком 3:0. Після перерви "Зоря" спочатку відігралася, тоді пропустила четвертий м'яч і знову відновила рівновагу. Божевілля в Запоріжжі завершилося з рахунком 4:4.

Раніше "Зоря" привезла з Іспанії історичну перемогу в Лізі Європи. Луганчани на виїзді перемогли "Атлетик" - 1:0.

Вернидуб у своєму двохсотому поєдинку на чолі "Зорі" здобув десяту перемогу українських клубів над суперниками з Іспанії з часів Незалежності. І п'яту - виїзну. До цього на іспанській землі успіх святкували лише "Динамо" (одна перемога) і "Шахтар" (тричі).

Юрій Вернидуб - тільки другий український тренер, якому вдалося привезти перемогу з Іспанії. Іспанські успіхи "Шахтаря" пов'язані з Мірчею Луческу і Паулу Фонсекою, а "Динамо" перемагало "Барселону" під керівництвом Валерія Лобановського.

"Навіть за рахунку 4:3 я чекав на четвертий м'яч "Зорі", - каже вболівальник "Динамо" і менеджер третьої ракетки світу Еліни Світоліної Всеволод Кевлич. - У другому таймі кияни показали гру абсолютно позбавлену сенсу. Хтось кудись біг і хтось щось робив, але кожен окремо, а разом нічого не виходило.

Таке трапляється, коли граєш два матчі за тиждень. Наші футболісти ще не дуже призвичаєні до інтенсивного календаря. Після переваги у три м'ячі злий жарт зіграла впевненість, що суперник стільки не відіграє. А "Зоря" показала себе командою з характером. Луганчани не тільки змогли забити тричі поспіль, але й відігралися з рахунку 3:4. Це ще більш показово і важливо.

Тактика у "Зорі" захисна, але футболісти не бояться грати

Такі перемоги, як в матчі з "Атлетико" трапляються. Зрозуміло, що це історична перемога, здобула у дуже футбольній країні. Але "Зоря" виглядала у цьому протистоянні дуже захисною командою. Луганчани очікували помилки суперника. Перемога в Іспанії показала характер команди і її бажання грати незалежно від імені суперника. Тактика у "Зорі" захисна, але футболісти не бояться грати. Футболісти були обережні, але не боягузливі.

Вернидуба цікаво слухати і спостерігати за ним. Не зі всім погоджуюся з тим, що він говорить, але для українського футболу він яскрава особистість", - каже Кевлич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільше імпонує робота Моуріньйо. Він починає будувати гру від захисту"

Юрій Вернидуб народився 28 січня 1966 року у Житомирі. Грав за житомирський "Спартак", нікопольський "Колос", івано-франківське "Прикарпаття", запорізькі "Металург" і "Торпедо", пітерський "Зеніт". З листопада 2011-го - головний тренер луганської "Зорі".

Сім'я проживає у Запоріжжі. Любить читати історичні романи і переглядати радянські кінокомедії.

Зараз ви читаєте новину «"Команда з характером": як "Зоря" здивувала Україну і Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути