неділя, 08 травня 2016 15:02

Клаудіо Раньєрі перемагав "Реал" з рахунком 6:0
16

"Лестер" уперше виборов титул чемпіона Англії. Це сталося за два тури до закінчення першості, коли зіграли внічию (2:2) "Челсі" з "Тоттенхемом". Результат лондонського дербі зробив "лисиць" недосяжними для суперників.

Новоспечений чемпіон країни дислокується в однойменному місті в центральній частині Англії. Столиця графства Лестершир, земля Східний Мідленд. Легендарним засновником вважають короля Лейра. Кажуть, що саме він став прообразом шекспірівського короля Ліра.

  Церемонія поховання останків Річарда III
Церемонія поховання останків Річарда III
 
  Така у Лестері в’язниця
Така у Лестері в’язниця

Місто зовсім не мале – 337 тисяч жителів. Було відоме з часів Римської імперії. Досі збереглися залишки римських доріг. Є руїни середньовічного замку 1070 року побудови. Біля Лестера відбулася вирішальна битва часів Червоної і Білої Роз. Тут було вбито останнього короля із династії Плантагенетів – Річарда ІІІ. Його могилу вдалося знайти в центрі міста в 2012 році.

 

Зараз Лестер – центр індійської діаспори. Загалом у місті дуже багато нащадків емігрантів, які заселяли Лестер у 50-60 роки минулого століття в якості дешевої робочої сили для місцевої промисловості. Окрім індійців дуже багато вихідців із південної Америки й Африки й Азії. Багато поляків. Влітку тут проходить щорічний Карибський фестиваль.

Місцевий університет входить до 15-ти кращих у Великобританії.

 

У місті немає аеропорту. Повітряні ворота Лестер ділить із Ноттінгемом. Найвідоміший ресторан Лестера – індійський "Тадж Махал".

Досі Лестер був відомий не футбольною, а регбійною командою. "Лестер Тайгерс" – найтитулованіший клуб Англії, 9-разовий чемпіон. Команда ніколи не опускалася нижче 6-го місця.

Місцевий футбольний клуб виступає на новій арені "Кінг Пауер", яка вміщує 32 тисячі глядачів.

 

Історичною перемогою в чемпіонаті Англії команда завдячує своєму тренерові, 64-річному італійцю Клаудіо Раньєрі.

Клаудіо за довгу тренерську кар'єру найкраще вдавалося працювати із командами невеликих міст – Флоренції, Валенсії, Монако та Лестера. У великих Лондоні, Мілані, Мадриді, Римі, Турині та Неаполі він незмінно провалювався.

 
 

Він почав із "Фіорентиною" з якою виборов Кубок та Суперкубок Італії. В іспанській Валенсії досі вважають його одним із найуспішніших фахівців. Команда вийшла до фіналу Ліги Чемпіонів, виграла Кубок Іспанії. Та найголовніше – йому вдалося створити боєздатний колектив, який, поступаючись "Барселоні" 0:3 у підсумку святкував перемогу 4:3. Команда Клаудіо Раньєрі громила знаменитий "Реал" 6:0. Це були королі контратак.

– Нам немає потреби тримати хвилину м'яч. Достатньо 5 секунд аби Клаудіо Лопес забив гол в контратаці, – один із найзнаменитіших висловів Раньєрі тих часів.

Тоді "Валенсія" грала за класичною схемою 4-4-2 і весь матч прагнула високо пресингувати.

Раньєрі вже працював у Англії. В 2000 році він прийняв "Челсі", який перебував на 6 місці і в 2004 залишив клуб володарем срібних нагород. Однак перемога із "Лестером" – найвидатніший успіх фахівця. Досі він жодного разу не перемагав у національних першостях, хоча тренував такі команди як "Ювентус", "Атлетіко" та "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «Клаудіо Раньєрі перемагав "Реал" з рахунком 6:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути