вівторок, 03 травня 2016 15:19

У наступному сезоні "Лестер" може не потрапити навіть до першої п'ятірки - експерт

У наступному сезоні "Лестер" може не потрапити навіть до першої п'ятірки - експерт
Фани "Лестера" святкують чемпіонство улюбленців. Фото: dailymail.co.uk

Оглядач англійської Прем'єр-ліги журналу "Футбол" Сергій Бабарика прокоментував перемогу в чемпіонаті Англії "Лестера" і поділився своїми думками про перспективи команди на наступний сезон. Нагадаємо, після нічиї в лондонському дербі "Челсі" й "Тоттенхема" "лисиці" за два тури до закінчення турніру стали недосяжними для суперників.

"Чемпіонство "Лестера" вважаю абсолютно закономірним. Факт здобуття "золота" за два тури до фінішу говорить сам за себе. Звичайно, не обійшлося і без вдалого збігу обставин, сінхнонно "завалилися" "Челсі" з "Манчестер Юнайтед". Але хто їм лікар?

"Лестер" довів, що в англійській Прем'єр-лізі є чимало хороших команд, які завжди здатні несподівано вистрілити. За часів Пірсона "лисиці" відрізнялися ненадійною обороною і невмінням по ходу гри втримати потрібний результат. Все змінив прихід Раньєрі, який почав працювати над тактикою, контратаками, упорядковувати гру в захисті. Тобто, впроваджувати за своєю італійською методикою все те, що ми побачили в другій частині чемпіонату. Плюс чималу роль зіграв психологічний фактор: рятуючись від вильоту в минулому сезоні і видавши на фініші восьмиматчеву безпрограшну серію, команда зуміла зловити кураж і, найголовніше, не розгубити його в перерві.

Вулиці Лестера можуть перейменувати на честь Раньєрі і Варді

Проте, "Лестеру" буде не те, що складно повторити досягнення нинішнього сезону. Вважаю, що це навряд чи вдасться. "Челсі", який залишився без Ліги чемпіонів, кине всі сили на те, щоб реабілітуватися. Так само сильнішим стане "Манчестер Юнайтед", плюс "МанСіті". Думаю, що в такій ситуації "Лестер" може опинитися навіть поза першою п'ятіркою. Тим більше, що команда має ще й виступати в Лізі чемпіонів, де теж буде, м'яко кажучи, непросто. Досить того, що при жеребкуванні "лисиці", найімовірніше, будуть в четвертому кошику. Можна собі уявити, яка там буде група. Вийти з такої групи до плей-офф без досвіду виступів у турнірі буде для "Лестера" більш, ніж досягненням.

Чимало залежатиме й від того, чи залишаться в команді лідери, зокрема Махрез та Варді. Останній, думаю, залишиться. Взагалі, вважаю, що кістяк з урахуванням Ліги чемпіонів зберегти вдасться. А до нього будуть додавати нових гравців, щоб мати два рівноцінні склади. Навряд чи куплять топ-зірку, щоб не створювати напругу в роздягальні. Швидше, будуть брати, умовно кажучи, з тієї ж Франції молодих перспективних футболістів, мільйонів за п'ять. Які будуть розвиватися і при цьому внесуть у гру щось своє, нове", - каже Бабарика.

Зараз ви читаєте новину «У наступному сезоні "Лестер" може не потрапити навіть до першої п'ятірки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути