неділя, 25 вересня 2011 17:05

Кеннійскій бігун виграв берлінський марафон з новим світовим рекордом

Кеннійскій бігун виграв берлінський марафон з новим світовим рекордом

Кенійський бігун Патрік Макау побив світовий рекорд в марафоні, пише The New York Times. Досягнення було встановлено в Берліні 25 вересня: кенієць пробіг 42-кілометрову дистанцію за 2 години 3 хвилини і 38 секунд.

Макау на 21 секунду поліпшив попередній світовий рекорд, що належав ефіопу Хайле Гебреселассіє і встановлений у вересні 2008 року. Він став другим після Гебреселассіє спортсменом, якому вдалося пробігти марафон швидше 2 годин і 4 хвилин. Свій особистий рекорд Макау поліпшив на 1 хвилину і 10 секунд.

У жінок в Берлінському марафоні фінішувала першою представниця Кенії Флоранс Кіплагат з результатом 2 години 19 хвилин і 44 секунди. Володарка світового рекорду англійка Пола Редкліфф прийшла до фінішу третьою, показавши час 2 години 23 хвилини і 46 секунд.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) визнала марафонську дистанцію відповідною своїм стандартам лише в 2004 році, тому до 1 січня 2004 року досягнення бігунів не мали статусу офіційних світових рекордів. Марафони проводяться в багатьох містах світу, але IAAF визнає рекорди, встановлені не на всіх дистанціях, а тільки на тих, які відповідають певним критеріям.

Кращий час на марафонській дистанції було встановлено у квітні 2011 року в Бостоні - кенієць Джефрі Мута пробіг 42 кілометри за 2 години 3 хвилини і 2 секунди. Проте траса в Бостоні не входить до числа визнаних IAAF, адже, зокрема, йде під занадто великим для стандартів організації ухилом, тому рекорд не отримав офіційний статус.

Зараз ви читаєте новину «Кеннійскій бігун виграв берлінський марафон з новим світовим рекордом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути