неділя, 23 листопада 2014 18:58

Карлсен захистив звання чемпіона світу з шахів

Карлсен захистив звання чемпіона світу з шахів
Магнус Карлсен sport.segodnya.ua

Магнус Карлсен захистив звання чемпіона світу з шахів. У неділю, 23 листопада, норвезький гросмейстер в 11-й партії матчу за шахову корону переміг індійця Вішванатана Ананда. Карлсен здобув перемогу з рахунком 6,5:4,5.

У вирішальному поєдинку суперники розіграли "Берлінську стіну" іспанської партії. Протягом трьох годин позиція на дошці були рівною, поки Ананд не провів типову комбінацію, яка дала перевагу Карлсену. Незабаром норвежець відсвяткував перемогу.

"В якийсь момент я вирішив ризикнути, але ризик себе не виправдав. Карлсен помилок не допустив. Мені нічого не залишалося, окрім як йти ва-банк. В цілому, протягом усього матчу Карлсен грав краще за мене", - зізнався Ананд.

Матч за звання чемпіона світу з шахів проходив у Головному медіацентрі Олімпійського парку в Сочі. Призовий фонд склав мільйон євро.

Карлсен став чемпіоном світу в листопаді минулого року, перемігши в Індії колишнього володаря звання Ананда з рахунком 6,5:3,5. У березні 2014 Ананд отримав право участі в матчі за шахову корону, вигравши турнір претендентів.

Зараз ви читаєте новину «Карлсен захистив звання чемпіона світу з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути