середа, 18 квітня 2018 17:15

Відомий російський коментатор розповів про розбірки з ФСБ через Україну

Відомий російський коментатор розповів про розбірки з ФСБ через Україну
Журналіст прокоментував свою заяву щодо України.

Російський коментатор Олексій Андронов розповів, як мав справу з правоохоронними органами РФ через фразу "ніхто не змусить мене розлюбити Україну".

"Візит до слідчого з особливо важливих справ завжди залишиться зі мною. У березні 2016 роки ми прилетіли з Кирилом Дементьєвим у Дортмунд на матч "Борусія" - "Тоттенгем", на вокзалі вантажимося в машину до нашого друга, дзвонить телефон: "Здрастуйте, Слідчий комітет, можете завтра до нас прийти?" - "Ні, а навіщо?" - "Тут справа на вас, коли зможете?".

Ми домовилися, що я повертаюся з Німеччини в понеділок - телефонуйте у вівторок, в середу прийду. Проходить два місяці, я сиджу на "Дожде", поруч Марія Макеєва, тоді керівник нашої інформаційної служби. Дзвінок: "Олексій, це Слідчий комітет, ви, напевно, пам'ятаєте" - "Звичайно, пам'ятаю, ви так і не передзвонили" - "Так, ми тут самі трохи попрацювали. Вашу справу ми закриваємо - для цього треба прийти".

Чи сходив? Дві з половиною години, які не забудеш ніколи. 282-я стаття. Там величезна папка: інтерв'ю Дудю, червоним фломастером обведена фраза: "Ніщо і ніхто не зможе перешкодити мені любити Україну". Слідчий запитав: "Поясніть, що ви мали на увазі в цій фразі?" - "Що ніщо і ніхто не зможе перешкодити мені любити Україну. Сказати таке - вже екстремізм?" - "Той, хто подав на вас заяву, вважає, що так".

Гортає далі, а там один твіт на сторінку і написано: "ознак екстремізму не виявлено"; печатка, підпис, майор такий-то. І так вся папка: фейсбук, твіттер, все що завгодно. У тому числі і той сумнозвісний твіт.

Слідчі розуміли, що справа - дурість? Мені здається, було розуміння. Цю справу туди занесли не загальним порядком, закрити його треба було якісно, ​​щоб більше не відкривати. Тому що це маячня - що там обговорювати? Яка 282-я стаття в словах "ніхто не змусить мене розлюбити Україну"? Це ж нісенітниця", - сказав Андронов російським ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У московських барах вболівають за збірну України" - Андронов

Олексій Андронов - російський коментатор, який не приховує симпатій до київського "Динамо" і збірної України.

Зараз ви читаєте новину «Відомий російський коментатор розповів про розбірки з ФСБ через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути