пʼятниця, 13 січня 2017 11:00

Історія чемпіона. Повернення в спорт після поразок

 

12 серпня 2016 року в м. Щолкіно в Криму відбувся грандіозний турнір зі змішаних єдиноборств "МОЛОТ ТОРА-3". Турнір проходив на міській набережній і зібрав величезну кількість глядачів. Він вийшов дуже видовищним, захоплюючим і безкомпромісним.

Одним з бійців став Сергій Куций (Україна, Миколаїв). На третій хвилині бою больовим прийомом на руку Сергій переміг Миколу Сюткина (Росія, Ростов на Дону) у ваговій категорії до 93 кг.

Сьогодні Сергій Куций - не просто рядовий боєць, а володар безлічі титулів і нагород. Хоча зовсім недавно в його здавалося б блискучою бійцівської кар'єрі був абсолютний занепад.

Сергій, Ви пам'ятаєте свою першу перемогу? Поділіться враженнями про неї.

- Я прагнув не грошей або слави - просто хотів бути найсильнішим. Моя перша серйозна перемога була в 18 років на міжнародному турнірі. Коли голосно оголошується твоє ім'я, починається музика, ти стаєш переможцем, всі глядачі дивляться на тебе, прожектори світять - просто незабутні відчуття.

Мені відомо, що в Греції Ви отримали травму. Розкажіть про це.

- У минулому році був турнір "На грані". Бився з Антоном Пазенко ... Я впав на плече, і воно в мене вилетіло повністю. І з того моменту пішла поразка за поразкою. Це вплинуло на все моє життя, почалися сигарети, травичка, алкоголь, а бій за боєм - програвався. Це жахливий стан. Ти розумієш, що ще до виходу на ринг ти вже програв, тебе вже з'їли, в тебе ніхто вже не вірить. Не вірять твої ж одноклубники, твої промоутери, тренери, які були з тобою поруч. А потім розмова, і твій тренер і промоутер кажуть: "Тебе поб'ють, ти все одно програєш". Ти виходиш на цей бій, але битися вже не хочеш, ти думаєш тільки про одне - швидше б програти, щоб від тебе скоріше все відстали.

 

Як Ви побороли це відчуття?

- Після чергового програного бою я вирішив, що все, треба зав'язувати. Приїхав я тоді додому зі змагань, і у мене вже не було ніякого бажання битися Уже все, воно пропало остаточно ... По дорозі додому я навіть купив пачку сигарет. Прийшов, увімкнув телевізор ... І тут я потрапляю на телеканал "Відродження", дивлюся: горить багаття і якийсь чоловік про щось говорить. Я почав слухати, поки вдома щось робив, потім сів біля телевізора і став слухати уважніше. Я хотів уже закурити, тут раптом: екран збільшується, і Володимир Мунтян, ним виявився той чоловік, як ніби прямо мені каже в цій передачі: "Отже, якщо твої руки опущені, якщо на рингу життя в цьому бою, в цій битві зі своєю долею, зі своїм життям, ти програєш, ти впав, вставай зараз! вставай! Покажи рефері, що ти готовий битися далі. Нехай сьогодні всі побачать, що ти готовий продовжувати бій, що ти готовий йти в напад. І та перемога, яку приготував для тебе Бог, неминуче буде твоєю. Пояс чемпіона належить тобі. Вставай. Зараз потрібно, щоб ти відкинув всі сумніви, щоб ти надихнувся, окрилений вірою і озброївся довготерпінням. Продовжуй свою битву. Перемога твоя ". Він сказав: ти будеш перемагати тому, що ти - переможець. Це було вау! Таке прозріння! Це було так, як ти кажеш зі звичайною людиною, як з другом, який дає тобі пораду, але тільки через телевізор, через телеканал "Відродження". Це не реально! І це не забудеться. Я пам'ятаю його обличчя, пам'ятаю, як Володимир Мунтян стискає кулак і говорить: "Іди вперед - твій пояс чемпіона тебе чекає". Я розумів з першого слова, що він говорить саме мені.

 

Як Ваше життя змінилося з того дня?

- Через короткий час був призначений серйозний бій, але на нього я вже йшов іншою людиною, з твердим рішенням перемогти. Билися ми у ваговій категорії до 93 кг. І сталося неймовірне, я виграв цей бій за одну хвилину! Я виграв бій - це вже було справжні диво, а то що виграв на першій хвилині - це було неймовірно, після стількох місяців і років поразки. Слова Володимира з тієї передачі реально вселили в мене віру в самого себе, віру в Бога, який завжди на моїй стороні, віру в те, що на цій землі я зможу прославити свою країну на міжнародному рівні.

Після того бою у Вас не було жодної поразки?

- Не було. Ця передача Володимира Мунтяна "Роздуми про життя" на телеканалі "Відродження", змінила моє життя, повернула їй сенс і мету. Це як ніби ти ідеш-ідеш в одну сторону, а потім прийняв рішення і пішов в інший бік. Ось так сталося і в моєму житті!

Зараз ви читаєте новину «Історія чемпіона. Повернення в спорт після поразок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути