середа, 11 травня 2016 10:32

Ілля Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи

Ілля Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи
Наш спортсмен виграв "золото" на метровому трампліні

Призер Олімпійських Ігор-2008 Ілля Кваша виборов блискучу перемогу у першому особистому фіналі чемпіонату Європи з водних видів спорту у Лондоні.

У стрибках з метрового трампліну Ілля захопив лідерство після першого стрибка, а після п'ятої спроби його перевага становила понад сорок балів - для деяких суперників це, фактично, "вартість" одного стрибка. Ілля дозволив собі "розслабитися" тільки у шостому стрибку, коли його головний конкурент італієць Джованні Точчі відіграв 15 балів. Але запасу досвідченому 28-річному українському стрибуну вистачило з головою для впевненої перемоги.

Для Іллі це восьмий у кар'єрі титул чемпіонат Європи - і шостий на метровому трампліні. Крім того, на цьому снаряді Ілля двічі вигравав медалі чемпіонату світу.

Прокопчук і Горшковозов завоювали "срібло" чемпіонату Європи

"Я дуже щасливий від того, що мені вдалося виграти. У цілому я відстрибав добре, але деякі спроби не були ідеальними. Тому й оцінки могли бути трохи вищі. Але мені вистачило і цього, щоб виграти.

Мені трохи заважав надлишок адреналіну, через який мені важко було сконцентруватися. Я думав, що стрибки даються мені легко, в цьому, можливо, і криються причини помилок.

Цей день показав, що я знову можу перемагати. У минулому році, наприклад, я програв. Але це спорт, іноді таке трапляється. Це додало мені сил, і ось я знову на вершині", - сказав Кваша.

Українські синхроністки виграли "срібло" чемпіонату Європи

На нагороду у фіналі претендував також колега Іллі по команді Олег Колодій. Після стартових спроб він йшов у топ-трійці, але третій і четвертий стрибок явно завалив (60 і 57 балів відповідно) і фінішував у результаті четвертим. Бронзовому призеру змагань австрійцю Костянтину Блахе українець програв майже 12 балів.

Для України це четверта нагорода в чотирьох фіналах чемпіонату Європи. Крім золота Іллі та срібла Юлії Прокопчук / Олександра Горшковозова в стрибках у воду, в українській скарбничці є ще дві срібні нагороди в синхронному плаванні - в технічній програмі в командних змаганнях і в довільній серед одинаків в Анни Волошиної.

Зараз ви читаєте новину «Ілля Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути