понеділок, 25 березня 2013 13:23

"Гравці втомилися. Добре, що приїде Янукович"- Фоменко

"Гравці втомилися. Добре, що приїде Янукович"- Фоменко
Фоменко: "У збірної є негативний досвід гри з Молдовою". Фото: ffu.org.ua

У понеділок, 25 березня, в конференц-залі стадіону "Чорноморець" головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко провів традиційну прес-конференцію напередодні матчу відбіркового турніру до ЧС-2014 Україна - Молдова.

"Що стосується умов, то живемо в хорошому готелі, тренуємося на базі одеського "Чорноморця". На сьогоднішній день погода дозволяє нам тут проводити заняття. Ви всі бачите, які погодні умови зараз в Україні - в цьому плані в Одесі найкращі умови з можливих", - сказав тренер.

В останній момент у збірну був викликаний півзахисник "Шахтаря" Дмитро Гречишкін.

"Кожен тренер, який втрачає двох гравців, шукає заміну. Враховуючи ту інформацію, яка тренерським штабом збірної була отримана в ході перегляду матчів чемпіонату України, ми зупинили свій вибір на Гречишкін. Враховуючи втрату Ротаня і Гармаша, нам був потрібен ще один опорний півзахисник", - зазначив Фоменко.

В осінньому матчі в Кишиневі збірна України не змогла перемогти Молдову.

"Це був негативний досвід. Хлопці самі говорять про це зараз, прекрасно розуміли це і раніше, в індивідуальних бесідах. Всі вони розуміють, що не можна виходити на матч з таким настроєм, як це було восени. Також вони чудово розуміють, що зараз кожна гра для нашої команди - ключова. Тому що не думаю, що потрібно вживати якихось заходів. Досить просто періодично нагадувати хлопцям якісь моменти", - сказав Михайло Фоменко.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Варшав'янка" по-українськи: "козаки" Фоменка під дахом розбили польських "гусарів"

У матчі з Польщею на полі було залишено багато емоцій.

"Гравці після матчу у Варшаві трохи втомилися, як говориться "наїлися". У матчі проти збірної Польщі на футболістів випало високе психологічне напруження. Отримані жовті картки - зайве тому підтвердження. Але ви самі бачили, що ми впоралися з напругою. Важче прийти психологічно, ніж функціонально. Матч у Варшаві забрав дуже багато емоцій. Але постараємося завтра все це нівелювати. Знову потрібно говорити про те, що в матчі з Молдовою, як і в грі проти Польщі, на перший план вийдуть морально-вольові якості", - підкреслив тренер.

Установки грати строго першим номером не буде.

"Перед зустріччю зі збірною Польщі я говорив, звичайно, трохи жартома, що ми готові діяти і першим, і другим, і третім номером. Ми готуємо футболістів до того, щоб у залежності від ситуації на полі, вони були готові зіграти за будь-якою схемою. Адже не все залежить тільки від нас, але і від суперника теж. Потрібно вміти використовувати всі схеми", - зазначив Фоменко.

На матч до Одеси має прибути Віктор Янукович.

"Особисто з Президентом України я не знайомий, але його присутність на матчі позначиться на команді. Ми захищаємо честь всієї країни, і нам дуже приємно, що Президент України буде на матчі", - підкреслив Михайло Фоменко.

Нагадаємо, матч Україна - Молдова відбудеться в Одесі 26 березня. Початок поєдинку о 21:00. Трансляція на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"Гравці втомилися. Добре, що приїде Янукович"- Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути