пʼятниця, 19 грудня 2014 16:26

"Готовий їхати битися навіть в Москву" - Василь Ломаченко дав відверте телеінтерв'ю

"Готовий їхати битися навіть в Москву" - Василь Ломаченко дав відверте телеінтерв'ю
Фото: afp.com

Український боксер Василь Ломаченко, який нещодавно здобув перемогу над тайцем Чонлатарном Піріяпіньо в поєдинку за титул чемпіона WBO, дав розгорнуте інтерв'ю, де розповів дуже багато цікавого. Зокрема, про...

Про останнього суперника

Вибирали, особливо не дивившись його бої. По одному мені все вже було ясно. Просто побачили, що Піріяпіньо - перший у рейтингу. Якщо я хочу бути кращим, я повинен вибирати тих, хто на перших рядках. Тим не менш, номер два, три, чотири там в рази сильніший, ніж перший. Підрахунок очок якийсь незрозумілий там.

Про спаринг-партнерів

Їхнім підбором займаються менеджер і промоутер. Менеджер дає ім'я промоутеру, яке ми обрали. Вони дивляться, затверджують і після цього починають підбирати спаринг-партнерів, схожих на мого суперника. Поки готувалися до бою з Піріяпіньо, їх помінялось людей 6-7, можливо 8-9.

Про ставлення в Америці після бою з Піріяпіньо

Однозначно помінялося. Я в Окснорді ходив, невелике місто. У них в цьому місті, мабуть, сильно розвинений бокс, як у нас футбол. І коли я виходив пройтися по магазинах, люди впізнавали, підходили, фотографувалися. Вже якась невелика популярність в Америці є (посміхається).

Про нещодавню поїздку в метро

Реакції на кшталт: "Вау, боксер!" ні у кого не було. Кожен, як звичайно в метро, був зайнятий своєю справою - хтось книгу читав, хтось у телефоні копирсався, музику слухав. В останній раз я їздив у метро в 2006 році. І коли хлопці запропонували поїхати зараз... Мені дуже сподобалося. Я згадав часи, коли у мене ще нічого не було і, будучи в Києві, я їздив на метро. Жетон? Купували хлопці, я стояв поруч. Але ніхто не впізнав. Хоча ні, брешу. Одна людина проходила, показала великий палець. Все.

Про різницю в часі в Макао

Там час підлаштовували під американського глядача. Починали з 8 ранку за місцевим часом. Пакьяо боксував о 12 годині дня, я - годин на десять-одинадцять. У США це близько 6-7 вечора. Я жив за американським часом, нічого не міняючи. Вночі, за їхнім часом гуляв, жив, їв, вдень лягав спати.

Про оголошення диктором: "Boxer from Ackerman"

Це було зроблено спеціально. Перед кожним боєм ти заповнюєш листик, де вказуєш всі свої дані. Все, що говорить диктор - це те, що ти записав. Їм складно вимовити "Білгород-Дністровський". Та й мені більше подобається назва "Аккерман". Вона одна з найбільш популярних назв нашого міста, хоча їх - більше двадцяти.

Про травму лівої руки

Я перестав бити після шостого раунду. Вдарив десь в четвертому і влучив рукавичкою не на передні дві кістки, як зазвичай, а на мізинець. Відчув різкий біль, думав, що відпустить. Але пройшов ще один раунд, я додавав лівої і все частіше відчував біль. До шостого раунду не міг навіть торкатися рукавичкою голови, настільки різким був біль. Тільки після цього сказав батькові, а він мені дав завдання, що з урахуванням цього я повинен робити.

Про наступний бій

Це буде добровільний захист. Вже йде підбір суперників, я сказав Егісe (Егіс Клімас, менеджер Василя - Ред.), що хочу битися з Градовичем (російський боксер Євген Градович - Ред.). Він мене почув, не знаю, домовляться вони чи ні, але я хочу бій з Градовичем, хоча багато хто, в тому числі близькі, відмовляють мене битися з ним. Та й сам менеджер не зовсім за те, щоб на даному етапі проводити цей бій. Напевно, тому, що фінансової вигоди від цього не буде. Чому? Почекавши рік - півтора, додавши популярності в Америці, можна було б якусь цифру більше зняти. Сьогодні мене це не хвилює, я хочу стати кращим, у цьому сенс для мене. Хоча й розумію, що спорт - це бізнес. Але перебудуватися не можу. Мене заклинило на спорті. Коли стану абсолютним чемпіоном світу, напевно, почну замислюватися про те, що це - бізнес. Андрій Рябінський говорив, що хоче бій в Москві? А я хотів би в Києві. Але не думаю, що вони домовляться з урахуванням ситуації, яка відбувається у нас в країні і в світі. Знову ж таки, я готовий їхати навіть у Москву, адже у мене зараз хвиля боксу, зібрати пояса. Але перед цим буду радитися з батьком, друзями, менеджером.

Про плани на 2015 рік

Вилікувати руку і провести, напевно, два-три бої. Якби всі були такі, як Піріяпіньо або якщо боксуєш сім-вісім раундів, можна було б боксувати кожен місяць. А коли бій з "топами", 12-раундовий, потрібно виходити на пік форми і підводити організм на кращу кондицію. А це буває не так часто за рік.

Зараз ви читаєте новину «"Готовий їхати битися навіть в Москву" - Василь Ломаченко дав відверте телеінтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути