середа, 19 листопада 2014 12:59

Година послуг берлінської повії коштує 2000 гривень - репортаж про поїздку на бій Кличко-Пулєв
14

Фото: Василь Танкевич

Минулої суботи, 15 листопада, побував у німецькому Гамбурзі. Там пройшов боксерський поєдинок між українцем Володимиром Кличком і болгарином Кубратом Пулєвим. День провів у Берліні і день у Гамбурзі. До цього західніше Польщі не бував.

Берлін вразив своїм розміреним ритмом. Все працює як годинник. Люди спокійні, ввічливі. Обов'язково дякують за будь-яку увагу. Охоче намагаються допомогти. Чим далі від центру, тим більше турків, негрів, азіатів.

Поселяємось в готелі і йдемо на пошук пабу, щоб спробувати напій №1 в Німеччині. Думав, там вони на кожному кроці. В Берліні це далеко не так. Особливо в центрі. Пройшли центральною вулицею півгодини - жодного не побачили. Далі від центру пабів більше.

Заходимо в один. Дивує контингент відвідувачів. Люди середнього і старшого віку. Багато жінок. Вартість кухля пива 80 грн. (переводжу в нашу валюту – gazeta.ua). Беремо акційне – за 55 грн. В магазині поруч з готелем пиво дешевше – пляшка в середньому по 30 грн. В інших місцях знаходимо і по 20 грн. Вражає величезний вибір бурштинових напоїв.

В десяти метрах від готелю "Sisi Bar". Увечері виходить жіночка років 35, запрошує зайти. Заради цікавості підходимо. Година задоволення – 2000 гривень. Жартуємо, чи можна розділити цю годину на шістьох людей по 10 хвилин на кожного. Кажемо, що вип'ємо ще по пляшці пива і підійдемо.

Поки стоїмо, вже три дівчини горизонтальної професії жестами і словами кличуть до себе. Користаємося зручним моментом, ховаємось у готелі.
В Берліні багато російськомовних. Саме в них легше розпитати, як куди потрапити. З німцями інколи трапляється цивілізаційна прірва. Вони ніяк не можуть зрозуміти, чому ми хочемо кілька кілометрів пройти пішки.

"Є ж таксі, ну в крайньому випадку метро", - дивуються.

Їм важко збагнути, що 1) в нас є час і хочеться пройтися після багатогодинної їзди в автобусі і 2) поїздка в метро коштує 52 гривні в один бік.

Зранку переїжджаємо в Гамбург. Тут, як і в Берліні, ніщо не говорить про велику боксерську подію. Лише одну афішу помічаємо – біля річкового вокзалу.

Зупиняємось автобусом в центрі міста. Виходимо. На кількох наших шарфи із зображенням Кличків. Підходить німець. Подумав, що в автобусі Кличко, просить взяти автограф.

В центрі 1,8 мільйонного міста випадково зустрічаю екс-чемпіона світу Андрія Котельника та екс-чемпіона Європи Олександра Дмитренка. Через кілька годин так само випадково бачу їх на "O2 World Arena". Спілкуємось. Олександр програв у 2012 році Пулєву. Каже, вигравав після восьмого раунду, але отримав розсічення і в 11 раунді просигналізував судді, що не може продовжувати бій. Переконує, що в Пулєва немає шансів виграти в Кличка. Тієї ж думки і Котельник.

На арені чисельна перевага болгар. Їх разів у десять більше ніж нас. Вони в символіці, голосно скандують. Українці в окремих місцях мають голосову перевагу. Особливо, коли до них приєднуються німці, які за Кличка.

Атмосфера толерантна. Вболівальники братаються, роблять спільні фото.

Проводжу експеримент. Стаю в чергу в місці, де дівчина болгарка малює своїм біло-зелоно-червоні прапорці на обличчі. Підходить моя черга. Показую на синій і жовтий олівці, щоб ними намалювали. Дівчина ніяковіє і відмовляється малювати. Допоміг хлопець болгарин, що стояв поруч.

На арені болгари значно активніші. Наші вболівальники в'ялі. Ясно, опонентів набагато більше. Але ж можна голос подавати, коли ті замовкали. А вони навіть не підтримували скандування німців: "Кличко, Кличко". Я дивувався. "Рвемо" горло в нашому секторі з німцями, а в сусідньому українці мовчать.

В Гамбурзі зупинились в готелі на вулиці червоних ліхтарів. Вночі після бою переживаю культурний шок. Стільки колоритних молодих людей на одиницю площі в житті не зустрічав. Цікаво, що всі тверезі, дружелюбні і усміхнені.

Гуляємо вчотирьох. На двох шарф з Кличками. Підходить компанія з шести хлопців. Цікавиться, як закінчився бій. Кажемо, що Кличко виграв. "Nicht gut" – реагує один. От думаю, починаються проблеми. Підходить інший, каже, та все нормально хлопці, це він так жартує. Клички – супер! Тепло прощаємось.

Репортаж із Гамбурга організували завдяки бренду "Хортиця" й офіційному фан-клубу братів Кличків

Зараз ви читаєте новину «Година послуг берлінської повії коштує 2000 гривень - репортаж про поїздку на бій Кличко-Пулєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути