середа, 08 серпня 2012 13:42

Французам відмовили у перегляді результату бою Шелестюк-Вастен

Французам відмовили у перегляді результату бою Шелестюк-Вастен
Шелестюк переміг Вастена рішенням суддів. Фото: ap.com

Французькій стороні не вдалося добитися перегляду результату бою Алексіса Вастена проти українського боксера Тараса Шелестюка в чвертьфіналі олімпійського турніру у ваговій категорії до 69 кг, який закінчився внічию 18:18 і тільки після підрахунку додаткових оцінок судді прийняли рішення на користь українця.

"Протест представників французької команди містив вимогу перерахувати удари і переглянути штрафні санкції, які були застосовані до спортсменів під час поєдинку", - йдеться в повідомленні прес-служби НОК України в середу.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та глава Федерації боксу України Володимир Прудивус до двох годин ночі тримали це питання на контролі і повідомили результати розгляду протесту: "Рішення суддів є остаточним і перегляду не підлягає".

Таким чином, Тарас Шелестюк проходить до півфіналу, де зустрінеться з господарем змагань Едді Евансом.

Раніше в півфінали олімпійського турніру вийшли українці Олександр Усик і Василь Ломаченко. Це вже гарантувало їм бронзові медалі.

Як повідомлялося, 2 серпня інший український боксер, чемпіон світу Євген Хитров програв в 1/8 фіналу Олімпійського турніру у ваговій категорії до 75 кг британцеві Ентоні Огого через спірне рішення суддів. Загальний рахунок поєдинку був 18:18 і після довгого перерахунку точних ударів судді вирішили віддати перемогу Огого. Українська сторона подала протест на дане рішення.

3 серпня Міжнародна асоціація любительського боксу (AIBA) відхилила протест, поданий українською стороною на результат поєдинку між Хітровим і Огого.

Зараз ви читаєте новину «Французам відмовили у перегляді результату бою Шелестюк-Вастен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути