понеділок, 30 вересня 2013 15:38

Євреї України просять ФІФА пустити глядачів на матч у Харкові

Євреї України просять ФІФА пустити глядачів на матч у Харкові
Уболівальникам збірної України залишається молитися на євреїв? Фото: sport.ua

Український єврейський комітет звернувся до ФІФА з проханням скасувати жорсткі санкції щодо України і дозволити провести матч між збірними України та Польщі у присутності глядачів , повідомляє сайт Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії.

"Прошу вас , у порядку повчального винятку , пом'якшити позицію щодо України і дозволити проведення найближчого відбіркового матчу чемпіонату світу між збірними України та Польщі в Харкові в присутності глядачів " , - написав у посланні ФІФА президент УЄК Олександр Фельдман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Расистські образи? Нічого такого не чув, навпаки, у Львові мене підтримували" - Едмар

На його думку , накладені за прояви расизму санкції вже надали потрібного дисциплінуючого ефекту і змусили керівництво українського футболу в повній мірі оцінити небезпеку цієї проблеми.

"Принципова позиція ФІФА відносно расистських проявів була адекватно почута і сприйнята в Україні... ФФУ, керівництво українських футбольних клубів та адміністрації спортивних арен на сьогоднішній день роблять реальні заходи для недопущення ксенофобських проявів у майбутньому", - підкреслив він.

Нагадаємо , 27 вересня, дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за прояви расизму під час матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові. Згідно з рішенням ФІФА, матч відбіркового циклу проти збірної Польщі наша збірна проведе у Харкові на порожньому стадіоні, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди протягом п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Євреї України просять ФІФА пустити глядачів на матч у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути