понеділок, 30 вересня 2013 10:58

"Не стояти ж мені з простягнутою рукою під ФФУ" - Суркіс

"Не стояти ж мені з простягнутою рукою під ФФУ" - Суркіс
Суркіс: "ФФУ відмовилася від моєї допомоги". Фото: sport-xl.net

Віце -президент УЄФА Григорій Суркіс прокоментував програмі Профутбол рішення ФІФА покарати Україну за дії вболівальників.

"Для мене особисто немає жодної різниці, яких історичних персонажів вважають національними героями - це особиста перевага кожної людини. Для мене існує український уболівальник. Але я не буду брати участь у політичних розборках на стадіоні. Я не хочу бачити нацизм, расизм і все те, що заборонено в цивілізованій Європі. Ми повинні розуміти, що яке б рішення не винесло ФІФА, нам з цим рішенням жити. 12 вересня УЄФА спільно з Євросоюзом провели спеціальну конференцію щодо забезпечення безпеки на стадіонах. Був заклик представництвам країн допомагати футбольним асоціаціям придушувати прояви нацизму і расизму на стадіонах. Так що ФФУ може повною мірою розраховувати на органи державної влади у вирішенні цього питання", - сказав Григорій Михайлович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суркіс вже допоміг "Металісту" залишитися без єврокубків" - Стороженко

При цьому зазначив, що у ФФУ відмовилися від його допомоги.

"Я зателефонував президенту ФФУ Анатолію Дмитровичу Конькову в п'ятницю ввечері і сказав про це. Я не дію за принципом "якщо гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори". Не стояти ж мені з простягнутою рукою під ФФУ. Але тут, підкреслю, я готовий постаратися допомогти, якщо мене ознайомлять з матеріалами, з листуванням, яке велося між ФІФА та ФФУ. Мене здивувала відповідь Анатолія Дмитровича. Він сказав, що допомога моя не потрібна - Федерація впорається самостійно. Перш за все потрібно вибудувати алгоритм, про який я говорив вище, який би довів, що це - одиничний випадок, що Україна не має відношення до культивації нацизму. І разом з тим потрібно прийняти всі дії, спрямовані на те, щоб подібні дії ніколи не повторювалися. Тому що зараз 20-30 молодчиків можуть перешкодити Україні в рівній боротьбі з Польщею розіграти путівки на Мундіаль", - розповів Суркіс.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 27 вересня, дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за расизм уболівальників матчем без глядачів, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбіркового раунду до Чемпіонату світу 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Не стояти ж мені з простягнутою рукою під ФФУ" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути