пʼятниця, 10 лютого 2017 11:09

"Двоє російських хлопців не захотіли подати мені руку" - Фуркад про скандал у біатлоні

"Двоє російських хлопців не захотіли подати мені руку" - Фуркад про скандал у біатлоні

Дворазовий олімпійський чемпіон Мартен Фуркад розповів журналістам свою версію того, що сталося під час і після змішаної естафети на чемпіонаті світу в Хохфільцені. Француз висловив прикрість з приводу того, що став причиною падіння Олександра Логінова.

"Двоє російських хлопців не захотіли подати мені руку. Це стало для мене сюрпризом. Я не заслуговую більше поваги, ніж інші, але заслуговую такої ж пошани. Антон каже, що причиною став інцидент під час передавання естафети, але я не штовхав Логінова. Всі розуміють, що я ніколи б не поставив свою команду у становище, яке могло б спричинити дискваліфікацію. Якщо він впав через мене, то прошу вибачення, в цьому не було ніякого наміру.

Якщо Логінов впав через мене, то я шкодую. Я робив все, щоб гонка була справедливішою. Я також збирався потиснути йому руку на подіумі, але він не захотів цього, так що я ні про що не шкодую.

Щодо твіту, то я лише написав, що його дискваліфікували на два роки і що ми цього не забудемо. Згідно з правилами, він може змагатися, і я поважаю це, але я ніколи не забуду те, що трапилося. Дозволити комусь повернутися не означає, що ми забудемо, що він зробив. Я ніколи цього не забуду", - пояснив Фуркад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у біатлоні: Фуркад залишив п'єдестал під час нагородження росіян

Ні Шипулін, ні Логінов не розмовляли з Фуркадом після прес-конференції.

"Вони не стали мене вітати, так що ініціатива повинна виходити від них. Протягом моєї кар'єри я виявляв велику повагу Антону. Не я відмовився потиснути йому руку.

Я великий хлопчик, і я знаю, що роблю і кажу. Я насолоджуватимуся цим турніром. Я не зробив нічого поганого, і думаю, що всі спортсмени це знають. І це все, що повинен знати я", - наголосив француз.

Переможцем гонки стала команда Німеччини. Другою до фінішу прийшла збірна Франції. Росія - третя. Збірна України посіла п'яте місце у гонці.

Сьогодні о 15:45 за Києвом жінки стартують у спринті на 7,5 км.

Зараз ви читаєте новину «"Двоє російських хлопців не захотіли подати мені руку" - Фуркад про скандал у біатлоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути