Ексклюзиви
понеділок, 28 листопада 2011 08:52

"Донбас" переміг "Рубін" і вперше вийшов у фінальний етап Континентального кубку
8

Фото: hcdonbass.com

"Донбас" переписує історію українського хокею. Чемпіон України вперше потрапив до фінального етапу Континентального кубку Міжнародної федерації хокею. Те, що раніше не вдавалось київським "Соколу", "Беркуту" та АТЕКу з першої спроби зробила донецька команда.

Про ажіотаж у Донецьку напередодні вирішального матчу півфінального етапу проти "Рубіну" годі говорити. Квитків на гру не було вже зранку. Тут вже звикли до хокею та особливо до перемог своєї команди. Однак про шанси обіграти "Рубін" вболівальники говорили обережно. Всі пам'ятали про останню гру цих команд між собою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" виграв свій перший матч у Європі

У чемпіонаті Вищої хокейної ліги Росії два місяці тому "Рубін" саме на льоду "Дружби" переміг "Донбас" 2:0. Щоправда ту поразку Олександр Куликов пояснив ще не зіграністю команди. Нині "Донбас" набрав хорошу форму.

"Рубін" приїхав до Донецька маючи в активі 9-ть поспіль перемог у чемпіонаті ВХЛ. Повіривши у свою непереможність самовпевнені тюменці напередодні ледь не програли латвійському "Металургсу". На гру вже з "Донбасом" росіяни виходили зібраними - саме в очному протистоянні суперники визначали учасника фінального етапу Континентального кубку, який прийматиме у січні французький Руан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" переміг чемпіона Польщі у Континентальному кубку

Вже на початку гри "Донбасу" вдалося відкрити рахунок. Фатальним для "Рубіна" стало перше вилучення в матчі. Коли захисник росіян Микола Сьомін відпочивав на лаві оштрафованих капітан донеччан Сергій Варламов завершив комбінацію за участю Дубровіна та Кочеткова. Згодом чемпіон Кубка Братіни отримав шанс розіграти зайвого, однак пропустив удруге.

У меншості донеччанам вдалась контратака. Воротар "Рубіна" Олександр Судніцин подарував шайбу Сергію Варламову, який в свою чергу вивів на кидок партнера по ланці нападу Євгена Бєлухіна - 2:0. Відіграли одну шайбу росіяни наприкінці другого періоду. За 10 секунд до перерви Анатолій Васильєв з другої спроби пробив Євгена Царегородцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські вболівальники потрапили в аварію під Донецьком

Маючи перевагу в одну шайбу "Донбас" у третьому періоді відійшов до власних воріт. Однак бездоганна гра воротаря Царегородцева та захисників не дозволила "Рубіну" перевести гру до овертайму. Натомість "Рубін" пропустив і третю шайбу. Змінивши свого голкіпера на шостого польового гравця росіяни не вгледіли за Сергієм Піскуновим, який за 5 секунд до кінця третього періоду закинув шайбу вже у порожні ворота "Рубіна" - 3:1. Перемога "Донбасу".

Український чемпіон уперше пробився у фінальний етап Континентального кубка. У французькому Руані в середині січня окрім донеччан також зіграють чинний володар трофею мінська "Юність", місцеві "Дракони" та чемпіон Італії клуб "Асьяго", який виграв півфінальний етап у данському Хернінгу. Всі суперники нашому "Донбасу" по зубах.

"Донбас" (Донецьк, Україна) - "Рубін" (Тюмень, Росія) - 3:1 (2:0; 0:1; 1:0)

27 листопада 2011. 18:30. м. Донецьк. Арена "Дружба". 4007 глядачів

Голи: 1:0. Варламов (Кочетков, Дубровін, 4:31 - більш.), 2:0. Бєлухін (Варламов, 12:54 - менш.), 2:1. Галанов (Жмаев, 39:50), 3:1. Піскунов (Егіна, Малевич, 59:55 — П.В.)

Донбас: Царегородцев. Люткевич - Малевич, Дубровін - Дидикін, Егін - Єсіпов, Шагов - Побєдоносцев. Піскунов - Бєлухін - Журун, Кочетков - Татаринов - Варламов, Матерухін - Шафаренко - Васильєв, Міхнов - Доніка - Гладських.

Штраф: 16 (4 +2 +10) - 20 (4+8 +8)

Кидки: 30 (11 +13 +6) - 38 (16+9 +13)

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" переміг "Рубін" і вперше вийшов у фінальний етап Континентального кубку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути