Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2012 23:01

"Донбас" не зміг виграти Континентальний кубок

"Донбас" не зміг виграти Континентальний кубок

Французький "Руан" уперше у своїй історії завоював Континентальний кубок з хокею. У вирішальному поєдинку французи обіграли "Донбас", закинувши дві ключові шайби незадовго до кінця третього періоду - 5:2. Таким чином, "Донбас" не зміг стати першою українською командою, яка завоювала б хокейний євротрофей.

Побита фраза про те, що це - хокей і тут все можливо, є слабкою втіхою. Лідер чемпіонату ВХЛ, який розцінювався багатьма як головний фаворит турніру, абсолютно бездарно провів свій головний матч. Лише в перші десять хвилин підопічні Олександра Куликова були схожі на себе, володіючи перевагою і створивши біля воріт "Руана" безліч гольових моментів. Але, по-перше, відмінно зіграв голкіпер господарів. По-друге, в завершальний стадії атак донеччани діяли з рук геть погано.

ВІДЕО: "Донбас" виграв другий матч Суперфіналу Континентального Кубка

Гірше інше. Це єдині десять хвилин матчу, які можна занести в актив "Донбасу". Ні перша, ні друга пропущена шайби не були трагедіями, зумій гравці "Донбасу" налагодити свою гру. Але час минав, французи блискуче гнули свою лінію, не даючи розвернутися атакам суперника. "Донбас" двічі скорочував рахунок до мінімуму - 1:2 і 2:3, але не більше того.

Драматична розв'язка наступила за дві з половиною хвилини до фінального свистка. Спочатку українці втратили черговий блискучий шанс зрівняти рахунок і вирвати рятівну нічию. А потім протягом декількох секунд гості пропустили дві шайби, чим привели в екстаз місцеву публіку. Ще б пак - "Руан" вперше у своїй історії завоював Континентальний кубок. І він його заслужив, а "Донбас" - ні, повідомляє Террикон.

ВІДЕО: "Донбас" здобув першу перемогу в Суперфіналі Континентального кубка

Руан - Донбас 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Шайби: 23:29 Гьюнетт (Десросьє, Тінель) - 1:0, 31:55 Тінель (Паре, Салмівірта) - 2:0, 35:48 Дидикін (Кочетков - більш.) - 2:1, 38:37 Тінель ( Маллетт, Десросьє) - 3:1, 49:52 Кочетков (Дубровін, Хульт - більш.) - 3:2, 57:16 Маллетт - 4:2, 57:40 Десросьє (Маллетт, Тінель) - 5:2

Воротарі: Ленрі - Царегородцев

Кидки: 23 - 37

Штраф: 12 - 8

Підсумкове становище команд:

1. Руан - 6 (3)

2. Юність - 6 (3)

3. Донбас - 6 (3)

4. Асіаго - 0 (3)

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" не зміг виграти Континентальний кубок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути