вівторок, 25 вересня 2012 14:40

"Динамо" потрібен кризовий тренер. Такий як Блохін" - Хлус

"Динамо" потрібен кризовий тренер. Такий як Блохін" - Хлус
"Зараз у "Динамо" криза жанру" - Віктор Хлус ФОТО: glavred.info

Київському "Динамо" потрібен кризовий наставник. До таких належать, зокрема, Фелікс Магат, Віталій Кварцяний та Олег Блохін. Про це Gazeta.ua розповів колишній нападник киян Віктор Хлус.

"Зараз у "Динамо" криза жанру, - каже нам Віктор Іванович. - Команді не підійде звичайний тренер, такий як Трапаттоні чи Ліппі. Киянам потрібен кризовий наставник. Йде чемпіонат України і швидко треба міняти ситуацію. Це може зробити агресивний фахівець. Не знаю, які плани у Суркіса. Мабуть, ніхто не знає про що він зараз думає.

На мою думку найкраща кандидатура — це тренер такого типу, як Фелікс Магат, Віталій Кварцяний чи Олег Блохін. Саме такі тренери у найближчий час зможуть дати собі раду з командою. Вони не можуть працювати спокійно, будуть діяти агресивно.

Такий тренер має працювати до кінця чемпіонату. Додам, що у такій ситуації підійшов би навіть В'ячеслав Грозний. От когось із цією четвірки можна ставити. Всі вони мотиватори, вміють швидко змінити ситуацію.

Брати такого тренера як Юрій Сьомін потрібно, коли у команди перехідний період, коли є достатньо часу підготуватись до чемпіонату. А зараз потрібно працювати на результат."

Яке першочергове завдання буде у нового наставника "Динамо"?

"Навести лад у роздягальні. Це як в армії. Коли приходить нова людина, то налагоджує дисципліну — "шикуйсь, струнко". Треба щоб хлопці боялися його.

Головне вивести команду з піке. Що стосується результатів на полі, то у "Динамо" солідний підбір виконавців, є кому грати. Треба щось терміново змінити у роздягальні. Для професіоналів вже все було давно зрозуміло. Ми говорили про це у своїх інтерв'ю. Гравці не слухали тренера, огризалися, посилали його. Такого немає бути. Наставник має бути авторитетним, а коли його авторитет рухнув, то такому клубу як "Динамо" Київ він не потрібен."

Відставка Сьоміна напрошувалася ще раніше?

"Я прогнозував її ще три роки тому. Було видно, що тренер поведе команду в нікуди. Так вийшло. Шкода змарнованого часу. Коли приїжджає іноземний тренер, який не досяг успіху у себе в країні, то він нічого не зможе тут змінити. Ми всі чогось чекали. Чого чекати, якщо людині вже майже 70 років?"

Якщо Олег Блохін таки очолить "Динамо", як про це пишуть ЗМІ, чи вдасться йому поєднувати роботу у збірній і клубі?

"Зараз у збірній не так багато роботи. До кінця сезону можна суміщати посади, а там як карта ляже."

Також у пресі фігурували імена Олексія Михайличенка, Юрія Калитвинцева, Лорана Блана та Рафаеля Бенітеса.

"Михайличенко — це тренер, якому потрібен час, а Калитвинцев — його сіамський близнюк. Вони не зможуть відразу виправити ситуацію. Це тренери іншого типу. Вони можуть дати результат на довшій дистанції.

Блан та Бенітес — це тренери, які приїдуть зі своєю філософією. Зараз вони "Динамо" не потрібні. Має прийти деспот, який навчить команду слухати. А іноземець може сказати Суркісу, що йому потрібно 2-3 роки, щоб зробити команду.

Так сталося у "Дніпрі" з Рамосом. Скоро буде три роки його роботи в Україні, а команди як не було так і нема.

Мені завжди хотілося, щоб у "Динамо" був український тренер і щоб йому дали стільки часу як Сьоміну. У нього було 3 чи 4 роки. А в Дем'яненка та Михайличенка — півроку і на виліт."

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" потрібен кризовий тренер. Такий як Блохін" - Хлус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути