понеділок, 02 вересня 2013 11:46

ЧС з художньої гімнастики. Збірна України фінішувала другою, пропустивши вперед Росію
10

Фото: Фото: kiev2013.com

У неділю, 1 вересня, відбулася урочиста церемонія закриття 32- го чемпіонату світу з художньої гімнастики, що проходив у Києві.

У загальному медальному заліку Україна посіла друге загальнокомандне місце (1 золото, 2 срібні та 2 бронзові медалі). На першому місці розташувалася Росія - 6 золотих , 2 срібні та 2 бронзові медалі, на третьому - Білорусь (1 золота, 1 срібна і 3 бронзових нагороди).

В останній день змагань відбувся розіграш двох комплектів нагород у групових вправах з п'ятьма парами булав і з трьома м'ячами і двома стрічками.

Блискуче виконання вправи з п'ятьма парами булав продемонструвала збірна Іспанії, і піднялася на найвищу сходинку п'єдесталу. Оцінка збірної Іспанії з художньої гімнастики – 17.350. 0,5 бали іспанкам поступилися італійки, які у кваліфікації показали результат 17.600 і йшли на першій позиції. Таким чином, збірна Італії до свого срібла в багатоборстві додала і срібло в окремому виді програми.

І, нарешті, бронза медаль дісталася збірній команді України, яка змогла значно поліпшити свій результат кваліфікації (15- й) і заодно реабілітуватися за провал у багатоборстві.

У вправі з трьома м'ячами і двома стрічками перемогу святкували росіянки. Їх вправу було оцінено в 18.183 бали. На другому місці опинилися чемпіонки світу в багатоборстві - команда Білорусі. І третє місце і бронзова медаль дісталася збірній Іспанії.

Нагадаємо, чемпіонат світу з художньої гімнастики проходив у Києві з 27 серпня по 1 вересня.

Українка Ганна Різатдінова виборола золоту медаль у вправі з обручем і срібло у вправі зі стрічкою. Також на рахунку Ганни срібна медаль у багатоборстві.

Ще одна українка, Аліна Максименко, стала володаркою бронзи у вправі з булавами.

Зараз ви читаєте новину «ЧС з художньої гімнастики. Збірна України фінішувала другою, пропустивши вперед Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути