пʼятниця, 08 червня 2012 08:53

Чех Мілош Холан очолив хокейний "Беркут"

Чех Мілош Холан очолив хокейний "Беркут"
Тренерський стаж Мілоша Холана становить 13 років ФОТО: hc-berkut.com

Чеський фахівець Мілош Холан очолив хокейний клуб "Беркут".

Мілош Холан - відома особистість у світовому хокеї. Професійну ігрову кар'єру він почав в 1985 році у складі ХК "Вітковіце". За цей клуб з перервами Мілош відіграв 7 сезонів. В 1992-1993 рр., виступаючи за "Вітковіце", Холан став рекордсменом екстраліги - за один сезон в 53 матчах чемпіонату він заробив 68 (35+33) пунктів.

Поки жоден захисник в чеському чемпіонаті не зумів подолати цю цифру. У цьому ж сезоні гравця назвали хокеїстом року у Чехословаччині. Пізніше, на драфті НХЛ-1993 Холана у третьому раунді під загальним сімдесят сьомим номером вибрала команда "Філадельфія Флайерс" (8 матчів, 2 (1+1) очка). Далі Холан був обміняний в "Анахайм Дакс" (41 матч, 14 (4 +10) пунктів).

За збірні Чехії й Чехословаччини зіграв 22 матчі (15 (6+9) очок). Через хворобу захисникові довелося спочатку провести у госпіталі два сезони, а далі й зовсім попрощатися з професійною кар'єрою гравця.

З 2000 Мілош Холан почав працювати тренером у дитячій школі "Вітковіце". З 2004 по 2007 рр.. був асистентом Володимира Вуйтека в цьому ж клубі. Вперше очолив команду в сезоні 2007-2008 - первістком став норвезький "Ліллехаммер".

Далі працював головним тренером у словацькому "Зволені" і чеських - "Спарті" і ХК "Млада-Болеслав". На даний момент тренерський стаж Мілоша Холана становить 13 років.

Зараз ви читаєте новину «Чех Мілош Холан очолив хокейний "Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути