середа, 20 листопада 2013 00:51

Cахо зробив Україні "сухо"

Cахо зробив Україні "сухо"
Клас гравців збірної Франції виявився вищий, ніж в українців. Фото: ap.org

Футбольна збірна України не поїде на Кубок світу-2014 у Бразилії. Два голи захисника "Ліверпуля" Мамаду Сахо та м'яч нападаючого "Реала" Каріма Бензема підтвердили індивідуальну вищість збірної Франції перед підопічними Михайла Фоменка. Відзначаємо п'ять основних моментів матчу Франція – Україна.

Україна програла "стандарти"

Поразка в Сен-Дені прикра тому, що Франція не показала видатної гри навіть в домашній зустрічі. Так, натиснула спочатку – П'ятов урятував. Прикро, що перший гол пропустили, коли вирівняли гру.

Але з перших хвилин зустрічі французи зметикували: у повітрі в них повна перевага. Тому господарі діяли невибагливо на полі, яке нагадувало город. Переводили м'яч на фланги, застосовуючи довгі передачі і "шукали" фоли. Практично кожен розіграш штрафного чи кутового закінчувався ударом по наших воротах. Французам достатньо було перебити м'яч через першого гравця і доправити його в центр. Навіть діяти на випередження не доводилася – м'яч сам летів на французькі голови. Це ще більше змушувало нервувати українського воротаря: П'ятов не дуже впевнено грає на виходах.

Спрацювали зміни Дешама

Голи в паризькій зустрічі забили люди, на яких французький тренер не робив ставку чотирма днями раніше. Сахо не грав на нашому "Олімпійському" взагалі, Бензема вийшов на заключні 20 хвилин. Але ще більш корисним був Вальбуена, зав'язуючи будь-яку комбінацію французів, змінюючись місцями з Бензема. Кабай продуктивно відіграв у центрі поля, "розвантажив" і Погба, і Матуїді.

Фоменко визнав свій куций резерв

Україна мала 20 хвилин, аби забити виїзний гол, який би вивів команду на Кубок світу. Але тренерський штаб гостей так і не скористався правом на максимальну кількість замін. Навряд чи це свідчить про помилку Фоменка: швидше, тільки підкреслює куцість його вибору.

Найкращим серед наших був Коноплянка

Гравець дніпропетровського "Дніпра" і в першому таймі епізодично "напружував" правий фланг французів, а після перерви почав його розривати, "садив" на картки суперника. Шкода, що підтримати його було нікому. Ярмоленко та Безус у другому таймі "загубилися", а Зозуля у карному майданчику весь матч не встигав за розвитком подій.

До суддівства претензій бути не може

Бензема забив два голи. "Чистий" з них – один. Один і зарахували. Хачеріді заслужив на жовту картку, коли збив Рібері. Скоміна судив ненав'язливо: помилявся, але без жодної упередженості.

Зараз ви читаєте новину «Cахо зробив Україні "сухо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути