субота, 03 грудня 2011 16:58

Бубка та дель Боске презентували офіційний м'яч Євро-2012
11

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Офіційний м'яч Євро-2012 "Танго 12" був урочисто представлений олімпійським чемпіоном зі стрибків з жердиною Сергієм Бубкою під час церемонії жеребкування фінальної частини чемпіонату.

М'яч опустився в руки президенту НОК просто зі стелі. Виглядало ефектно.

"Я люблю футбол і дуже пишаюся тим, що наша країна проведе такий важливий турнір", - сказав англійською зі сцени Сергій Назарович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі ЗМІ розсекретили назву м'яча Євро-2012

Попередня презентація "Танго 12" пройшла перед жеребкуванням на полі НСК "Олімпійський". Її вів DJ Паша, а гостями арени фіналу Євро-2012 були генеральний директор компанії "Adidas" Герберт Хайнер, гравець збірної Польщі і познанського "Леха" Рафал Муравскі (чемпіон Росії у складі казанського "Рубіна"), тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске, і голова Королівської федерації футболу Іспанії Анхель Марія Вільяр.

Вся четвірка дружно зняла з велетенського м'яча покривало і відкрила світу красеня, яким найсильніші збірні Європи гратимуть на Євро-2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можна грати" - Блохін про групу на Євро-2012

"Сподіваюся, що зіграю цим м'ячем у матчі відкриття Євро-2012, який пройде у Варшаві, - каже Рафал Муравскі, - Ми всі з нетерпінням очікуємо старту турніру. У нас (збірної Польщі) фантастичні фанати та розкішні стадіони. Це допоможе нам вдало виступити на турнірі. Впевнений, що всі арени на Євро-2012 будуть заповнені.

Щодо "Танго 12", то його дизайн містить українські та польські елементи", - зазначив гравець "Леха".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зіграє в одній групі зі Швецією, Францією та Англією

Герберт Хайнер зачислив Україну до фаворитів Євро-2012. Генеральний директор "Adidas" вважає, що команда Олега Блохіна у рідних стінах здатна на перемогу у турнірі. Стати чемпіоном Європи, на думку Хайнера, також найбільше шансів у Німеччини та Іспанії.

Після офіційного представлення м'яча журналісти першими змогли не тільки торкнутися його, але й зіграти у футбол. Так "Танго 12"дебютував на "Олімпійському".

На створення м'яча "Танго 12" пішло 2 роки. Він пройшов дві серії тестувань: випробування на якість гравцями (проводилося у 8 країнах за участю грандів футболу і менш відомих гравців, федерацій та клубів) і тестування в лабораторії. Останні випробування дали можливість зробити висновок, що "Танго 12" відповідає і перевершує всі затверджені стандарти ФІФА для о

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірній Польщі на Євро-2012 дісталася найлегша група

"Танго 12" є одинадцятим за рахунком офіційним м'ячем, який зроблений для чемпіонатів Європи з футболу. Свою діяльність у футбольній сфері компанія почала в далекому 1963 році. За цей час для чемпіонатів Європи УЄФА було зроблено три м'ячі із серії "Танго": Танго Рівер Плейт (1980), Танго Мундіаль (1984) і Танго Європа (1988). "Танго 12" стане четвертим в цьому списку.

М'ячем "Танго 12" гратимуть на полях під час Євро-2012. Вперше він з'явиться у матчі відкриття, який відбудеться 8 червня на "Національному стадіоні" у Варшаві. Всі федерації, які беруть участь в турнірі, отримають по 30 офіційних м'ячів для тренувань і проведення матчів протягом наступного тижня (5-12 грудня 2011), тобто за півроку до старту турніру.

М'яч "Танго 12" можна придбати в роздрібних магазинах adidas вже з 3 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Бубка та дель Боске презентували офіційний м'яч Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути