понеділок, 11 червня 2012 01:10

Блохіну подарували "Полтаву" Пушкіна

Блохіну подарували "Полтаву" Пушкіна
Олег Блохін вже визначився зі складом збірної України на Швецію ФОТО: ffu.org.ua

Наставник збірної України Олег Блохін отримав символічний подарунок під час прес-конференції, яка пройшла у неділю на "Олімпійському". Російський журналіст подарував Олегу Володимировичу поему Олександра Пушкіна "Полтава".

"Дякую. Мені її читати на ніч? Якщо буде безсонна ніч, то буду читати. Якщо говорити про наш матч зі шведами, то легкого поєдинку не буде. Швеція — це добротна команда, яка вже шість років грає одним складом.

Але давайте закінчим тему Полтавської битви. Завтра нас чекає інша битва. Гратимуть дві команди і головне, щоб ми показали хороший футбол.

Я вже визначився зі складом на матч проти шведів. Так, що книгу мені треба було дарувати трохи раніше", - жартує Блохін.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Збірна України тренувалася під наглядом шведського шпигуна

Питання англійського журналіста про расизм (а про що ще може запитати англієць?) трохи розізлило Олега Володимировича.

"Який расизм в Україні? У нашій країні немає расизму. Це чисто політична тема, яка не має жодного стосунку до футболу. Я не думаю, що у нас будуть якісь інциденти. Головне, щоб команди грали у футбол", - зауважив Блохін.

Олег Володимирович порівняв теперішню команду зі збірною зразка 2006-го року.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Шарові футболки, зозулиця для Шевченка: збірна України провела відкрите тренування

"Та команда була більш організованою, більше націленою на організаційні функції. Напевне, був такий склад. Ми не могли грати в інший футбол. Зараз команда змінилася. У нас є багато гравців з молодіжної збірної. Є ветерани, які після Євро завершать кар'єру в національній збірній. Найбільшою проблемою для мене був пошук необхідного балансу. Іноді молодість зашкалює. Їм хочеться зробити трохи більше, ніж вони вміють. Якщо завтра у мене з'являться три лідери, я буду тільки радий. Зараз у нас більш атакуюча команду. Змусити її грати в захисний футбол дуже важко. Молоді, гарячі, хочуть довести. Як все вийде завтра не знаю. Побачимо. Завжди дуже важко грати першу гру."

Блохін зазначив, що футболісти збірної України "вже б'ють копитами".

Ми як хороші коні, вже застоялися у стайні. Всі вже грають а ми все чекаємо. Всі вже б'ють копитами, тому треба якось втихомирити хлопців. Чим більше ми дивимося матчів, тим більше відчувається напруга."

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ірина Блохіна пошила сукню з форми збірної України

Насамкінець Олега Володимировича попросили виділити найсильніших граців у складі збірної Швеції.

"Я можу назвати всю команду. У них є Елмандер, Ібрагімович, Кальстрем, є хороші досвідчені центральні захисники, два швидкі крайні захисники. Це хороша добротна команда, яка не шкодує ні себе, ні суперника. Якщо ми наробимо помилок, які ми аналізували, то нам буде важко. Якщо хтось виділяє лише одного Ібрагімовчиа, то робить велику помилку. Так, Златан - зірка, але самотужки він нічого не може зробити. Грає вся команда."

Нагадаємо, матч Україна — Швеція пройде 11 червня на "Олімпійському". Старт поєдинку — 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Блохіну подарували "Полтаву" Пушкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути