вівторок, 10 вересня 2013 12:42

Блаттер назвав помилкою передачу Катару права на ЧС -2022

Блаттер назвав помилкою передачу Катару права на ЧС -2022
Блаттер пошкодував, що віддав Катару ЧС-2022. Фото: ap.org

Президент ФІФА Йозеф Блаттер не виключає, що передача Катару права проведення чемпіонату світу-2022 була помилковим рішенням

Про це повідомляє Спорт-Экспресс, посилаючись на Inside World Football.

Блаттер визнає, що неможливо грати в умовах, коли влітку температура повітря в цій близькосхідній країні може досягати 50 градусів.

"Можливо ми зробили помилку, зробивши такий вибір, - зізнався глава ФІФА. - Проводити чемпіонат світу в Катарі в червні або липні не раціонально. З іншого боку, ми повинні усвідомлювати геополітичні реалії. Чемпіонат світу є найбільшою глобальною подією у світі футболу. Чому ми, європейці, можемо вимагати, щоб це подія проходила в першу чергу тільки для 800 мільйонів людей, що населяють Європу? Думаю, настав час, коли Старий Світ розуміє, що не може більше нав'язувати свою волю іншим регіонам світу. Потрібно визнати, що футбол став частиною життя не лише для Європи та Південної Америки. Він став світовим видом спорту, який хвилює серця мільярдів вболівальників щотижня".

Керівник ФІФА сподівається , що виконком організації підтримає його ідею перенесення термінів проведення ЧС -2022 на зимовий час. При цьому дане рішення все одно стане проблемою у зв'язку з навантаженням міжнародного календаря, зокрема, у провідних європейських чемпіонатах.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер назвав помилкою передачу Катару права на ЧС -2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути