середа, 23 січня 2013 05:15

Блаттер виступив проти чемпіонату СНД

76-річний Йозеф Блаттер, президент Міжнародної федерації футболу, виступив проти об'єднаного чемпіонату СНД. Про це керівник ФІФА заявив у російському Санкт-Петербурзі — місті, де народилася ідея цієї першості.

— ФІФА абсолютно не зацікавлена в цьому змаганні, — говорить Блаттер. — У нас створена піраміда. Клуби відіграють у ній вирішальну роль. Клубні змагання проходять тільки під егідою національних асоціацій. Чемпіонати відбуваються в межах однієї країни. У ФІФА є конфедерації. Ми дали їм право організовувати змагання команд з різних країн у рамках одного континенту. Існують Ліга чемпіонів та Кубок Лібертадорес. Уся ця структура цілковито відповідає вимогам ФІФА.

Слова керівника світового футболу не переконали Валерія Газзаєва, колишнього головного тренера київського "Динамо", який очолив організаційний комітет із проведення футбольної першості СНД.

— Поважаю думку Блаттера, але можливий чемпіонат не порушуватиме законів ФІФА та УЄФА, — пояснює Валерій Георгійович. — Коли ми ретельно відпрацюємо план змагань, подамо документи на розгляд у міжнародні футбольні федерації.

На позицію Блаттера ідейним провідникам чемпіонату СНД можна не зважати. Головне — "обробити" Мішеля Платіні, теперішнього керівника європейського футболу. За півтора року, перед фінальною частиною Кубка світу, відбудуться вибори нового президента ФІФА. Блаттер, який обіймає посаду з 1998-го, балотуватися не планує. Найімовірніше, його місце посяде Платіні. Доти втілити ідею з чемпіонатом СНД усе одно нереально, — треба допрацьовувати проект. А вже потім, 2014-го, виходити на Платіні, який сміливо вдається до реформ і може дати дозвіл. Принаймні УЄФА під керівництвом француза погодилася на проведення спільного чемпіонату Бельгії та Нідерландів серед жінок.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер виступив проти чемпіонату СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути