середа, 28 вересня 2016 11:00

"Атака "Бешикташа" набагато сильніша за оборону, "Динамо" може це використати" - Шахов

"Атака "Бешикташа" набагато сильніша за оборону, "Динамо" може це використати" - Шахов
Андрій Шахов. Фото: dynamomania.com

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов дав оцінку суперникові "Динамо" в Лізі чемпіонів - турецькому "Бешикташу". Команди зіграють сьогодні у Стамбулі в рамках групового раунду турніру.

"Порівняно з минулим сезоном "Бешикташ" змінився суттєво. Пішли лідери атаки - аргентинець Соса, який раніше грав у "Металісті", найкращий снайпер останнього чемпіонату Туреччини Маріо Гомес. Але напад "Бешикташа" слабшим не став - команда забиває дуже багато, стабільно, чудово увійшла в сезон. Зараз турки є грізною силою.

Лідери команди - це насамперед Дженк Тосун. Гідно замінив Гомеса найкращий нині бомбардир чемпіонату країни. Непогано показав себе бразильський новачок Таліска. Прийшов з "Бенфіки", котрій ще й забив вирішальний м'яч у першому турі Ліги чемпіонів (1:1). Але має особливість - добре розпочинати сезон і погано його закінчувати. Відповідно, зараз гравець дуже небезпечний.

На лівому фланзі оборони в "Бешикташа" два яскраві футболісти - бразилець Адріано і Джанер Еркін, гравець збірної Туреччини, досить жорсткий. Можливо, вони удвох вийдуть на поле - Адріано зліва в захисті, Еркін - півзахисником. І Андрієві Ярмоленку буде важко протистояти будь-кому із цих гравців. Але навряд чи боротьба на цій позиції буде ключовою. Тим паче, що "Бешикташ" не практикує персональну опіку. Якщо Ярмоленко буде в нормальній формі, зможе втекти від опонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" виграє, в нас уболівальники пасивні", - як кияни потренувалися напередодні гри з "Бешикташем"

Щодо тактики - "Бешикташ" здебільшого використовує схему 4-2-3-1 з Таліскою під нападниками. Поки що вона приносить результат, відповідно змінювати її немає потреби.

Наставник команди, Шенол Гюнеш - один з найсильніших тренерів Туреччини. У складі національної збірної країни ставав бронзовим призером Кубка світу-2002. Але при ньому атака виглядає набагато сильнішою за оборону. І переважно завдяки атаці "Бешикташ" перемагав минулого сезону і бере очки в цьому. Цей момент "Динамо" може використати, незважаючи на те що турецький клуб - очевидний фаворит цієї пари", - вважає Шахов.

Нагадаємо, матч "Бешикташ" - "Динамо" відбудеться сьогодні у Стамбулі, на "Водафон Арені". Початок - о 21:45, сайт Gazeta.ua проведе текстовий онлайн гри безпосередньо з Туреччини, починаючи з 20:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бешикташ" перед "Динамо" вирвав нічию у матчі з "Галатасараєм"

Зараз ви читаєте новину «"Атака "Бешикташа" набагато сильніша за оборону, "Динамо" може це використати" - Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути