понеділок, 18 березня 2013 17:10

"Арбітри каратимуть за жорстку гру і протести" — Колліна

"Арбітри каратимуть за жорстку гру і протести" — Колліна
Колліна вперше у новому році зустрівся з пресою ФОТО: Gazeta.ua

Українські арбітри каратимуть футболістів за жорстку гру та гучні протести. Про це сьогодні на черговій зустрічі з журналістами повідомив куратор системи арбітражу в Україні П'єрлуїджі Колліна.

"Під час нашого підготовчого збору у Туреччині я звернув увагу арбітрів на дві речі. По-перше, рефері мають бути уважні до грубої та жорсткої гри, яка може спричинити травму гравця. По-друге, не приймати протести. Це рекомендація УЄФА. Було б добре, якби самі футболісти допомагали суддям. Тоді їм би було легше працювати, але я знаю, що це утопія."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро" вдома у меншості програв "Кривбасу"

Колліна спільно з Федерацією футболу України збирається написати листа у прем'єр-лігу.

"Сьогодні я мав розмову з першим віце-президентом ФФУ Анатолієм Поповим (італієць уточнив, що президент ФФУ Анатолій Коньков зараз перебуває з робочим візитом у Цюріху). Ми зійшлися на тому, що напишемо листа до керівництва прем'єр-ліги. Хочемо звернути увагу на поведінку футболістів. Вона є неприйнятною. Наша ініціатива в інтересах самих клубів, адже гравці аналогічно ведуться себе в Європі, а там гучні протести ніхто не терпить."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рамос так і не зрозумів, за що вилучили Зозулю

Колліна традиційно прокоментував деякі рішення своїх підопічних. Зокрема мова йде про гол Андрія Ярмоленка у матчі 20-го туру "Волинь" - "Динамо", та про жовту картку Романа Зозулі у матчі 21-го туру - "Дніпро" — "Кривбас".

"Рішення арбітра (Юрій Можаровський) у випадку з голом Ярмоленка у ворота "Волині" було простим і очевидним, але він його не прийняв. Але потрібно врахувати, що матч проходив у важких погодних умовах. У Луцьку падав сніг. Ви коли-небудь пробували грати у футбол у таку погоду? Умови були непростими не тільки для футболістів, але й для арбітрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу грати в чемпіонаті СНД, а не в цьому бардаку" - Ротань

Що стосується Зозулі, то навряд чи він посміхався до арбітра (Колліна демонструє відео епізоду). Я не розмовляю українською, а російською знаю лише кілька слів, але ви всі добре можете зрозуміти, що і в якій формі футболіст говорить до Арановського. Тут мова йде не про фол, а про гучний протест гравця. Арбітр під час матчу багато свистів, але робив це однаково для двох команд. Суддя був послідовним у своїх рішеннях і тримався однієї планки. Тут можна дискутувати про рівень порушень. Наприклад, у матчі "Шахтар" — "Чорноморець" рефері (Анатолій Жабченко) поставив для себе іншу планку", - зазначив Колліна.

Додамо, що пройшли три тури весняної частини сезону. Це перша зустріч італійця з журналістами у новому році.

Зараз ви читаєте новину «"Арбітри каратимуть за жорстку гру і протести" — Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути