неділя, 04 жовтня 2015 12:53

"Якщо клуб звільнить мене, вони звільнять найкращого тренера, який у них був" - Моурінью
6

Після поразки "Саутгемптону" Жозе Моурінью на прес-конференції виголосив промову, яка повинна увійти в історію як спроба вийти на новий рівень маніпуляції громадською думкою.

Внутрішні протиріччя, парадокси, звинувачення на адресу суддів в чемпіонаті і Лізі чемпіонів і заклик згуртуватися - в емоційному і сумбурному тексті.

Автор: dailymail.co.uk
 

"Послухайте, думаю ви всі (звертається до журналістів) мене знаєте. Думаю, я не та людина, яка тікає від відповідальності. Я кажу це, тому що в такий момент потрібно не боятися бути чесним. Розумію, що коли ми на вершині, виникає сильне бажання спустити нас на землю. Але коли ми і так на самому дні, думаю, треба бути чесними і сказати очевидну річ: судді бояться приймати рішення на користь "Челсі".

Рахунок 1:1 і відбувається порушення. Очевидний пенальті. Потім ще один, але ми не отримуємо жодного. Це було в ключовий момент гри, за рахунку 1:1. Федерація футболу Англії може покарати мене, якщо вони вважатимуть за потрібне, але вони не карають інших тренерів. Для мене це не проблема, я можу це повторити. Мої гравці варті того. Уболівальники цього заслуговують. І я теж уболівальник "Челсі". Судді бояться приймати рішення на користь "Челсі".

Автор: dailymail.co.uk
 

Чому? Бо якщо вони це роблять, то ви завжди питаєте їх, чому. На нашу адресу завжди є критика. Нас завжди карають. Нас карають, і Дієго Коста отримує дискваліфікацію. В інших матчах відбувається те ж саме, але нікого не карають. Нам не дають очевидні пенальті. І так до нескінченності. І в Лізі чемпіонів, де на матчі працюють не 3 судді, а 5. Нам не дають пенальті на останній хвилині.

Сьогодні пенальті був критично важливий. Знаєте, чому? Тому що зараз у моєї команди такий момент, що вона розвалюється при першому отриманому ударі. Ментально, фізіологічно, команда на самому дні. Хороші гравці схожі на поганих. У першому таймі ми не показали всіх достоїнств, але контролювали гру. Але одна помилка, брак концентрації, і тайм закінчується внічию 1:1.

Автор: dailymail.co.uk
 

У нормальних обставинах ви виходите на другий тайм і показуєте свою гру. У перерві я говорив гравцям: "Без паніки, ми не програємо 0:4". Команда виходить у хорошому настрої, і ми заробляємо пенальті. Очевидний пенальті. Але він (суддя) боїться його призначити. Як і всі, він боїться. Після цього команда втратила впевненість у собі. Ви знаєте, що другий гол був індивідуальною помилкою. Третій гол - ще одна індивідуальна помилка. Команда бореться, робить одну, спробу за іншою, але зазнає краху.

Я можу зрозуміти, про що ви думаєте, що ви скажете в студіях, що будуть уявляти люди, що може статися. Я хочу дещо прояснити. Перше. Я не втечу. Друге. Якщо клуб хоче мене звільнити, їм доведеться мене звільнити, тому що я не втечу від відповідальності. Стати чемпіоном - дуже, дуже важке завдання, зіграна позаду дистанція. Але я переконаний, що ми фінішуємо у топ-четвірці. Коли сезон настільки поганий, закінчити його у четвірці - це нормально. Третє. Це найважливіше. Я вважаю, що зараз критичний момент в історії клубу.

Автор: dailymail.co.uk
 

Знаєте, чому? Тому що, якщо клуб звільнить мене, вони звільнять найкращого тренера, який у них був. Так, вся справа в результатах. Тренер завжди винуватий. Так завжди. Не тільки з цими гравцями, так само було і з попередніми гравцями ціле десятиліття. Але зараз кожен має усвідомити свою відповідальність. Потрібно згуртуватися разом. Це те, чого я хочу.

До кінця сезону ці футболісти будуть грати з чемпіонською нашивкою, і я хочу працювати як звичайно. Я вважаю себе людиною з високою самооцінкою і з великим его. Я вважаю себе найкращим, який знаходиться в найгіршому моменті кар'єри. Це найгірший результат за мою кар'єру. Як професіонала, мене це зачіпає. Те, що це сталося в "Челсі" зачіпає мене подвійно. Звичайно, я хочу продовжити.

Автор: dailymail.co.uk
 

Я усвідомлюю свою відповідальність, зараз час для кожного усвідомити свою відповідальність. Коли ти падаєш, коли відбувається стільки індивідуальних помилок, коли ти так боїшся грати, кожен несе за це відповідальність. Гравці діють дуже, дуже погано. Я не можу прийти сюди і сказати: "Ти, ти і ти", це не моя робота. Але очевидно, що нас карають за індивідуальні помилки. Смуток викликає смуток. Погані результати притягують погані результати. Перша помилка - тільки перша, адже за нею трапляються інші. Їм потрібно виграти перший тайм з рахунком 3:0, тоді страх зникне, і на другий тайм ви вийдемо розкутими. Це те, що потрібно команді. Але, на жаль, цього не відбувається.

І знову, ще раз, я хочу підкреслити. Я не хочу образити когось, або бути неввічливим. Але це очевидно: судді бояться приймати рішення на користь "Челсі". Коли ми на вершині, ви хочете нас скинути звідти. Але коли ми на дні, дайте нам перевести дух. Будьте чесні. Команда цього заслуговує. Пенальті був очевидним. 2:1, і була б абсолютно інша історія. Так? Дякую".

Автор: dailymail.co.uk
 

Додамо, що "Челсі" є суперником київського "Динамо" у Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо клуб звільнить мене, вони звільнять найкращого тренера, який у них був" - Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути