пʼятниця, 09 жовтня 2015 08:11

Як гравці збірної України "ловили кабана" на очах у Македонського
19

Той, чиїм ім'ям названо стадіон у Скоп'є
Фото: Євген САВЧУК
Євген Коноплянка весь вечір усіх заводив

"Михайла Івановича привітали, хотілося б, щоб подарунком став вихід із групи", - сказав на прес-конференції напередодні матчу з Македонією капітан збірної України Руслан Ротань. Приводом для привітання став ювілей, 40 років перемоги "Динамо" над "Баварією" в Суперкубку УЄФА 6 жовтня 1975 року. Учасником тієї легендарної команди Валерія Лобановського був нинішній наставник синьо-жовтих Михайло Фоменко.

Така фраза одного з ключових гравців не могла не додати позитивних емоцій головному тренеру команди. Гарний настрій якого, судячи з усього, сповна передався усім іншим. З посмішкою на обличчі гравці збірної України і провели передматчеве тренування на національному стадіоні "Філіп II Македонський". Перші 15 хвилин традиційно були відкритими для преси. Про те, що арена носить ім'я великого царя, батька знаменитого полководця Олександра Македонського нагадують банери на трибунах із зображенням Філіпа по периметру стадіону.

Футболісти здійснюють пробіжку для розігріву, водночас асистенти тренера переносять тренувальні ворота. Окремо від усіх починають займатися голкіпери Андрій П'ятов, Денис Бойко та Микита Шевченко. Ними керує тренер воротарів Юрій Сивуха.

Асистент Михайла Фоменка Володимир Онищенко тим часом працює з іншими гравцями. Ті постійно жартували між собою, особливо активний Євген Коноплянка, який із запізненням приєднався до команди, оскільки, за словами головного тренера, не має літального апарату, щоб вчасно дістатися з іспанської "Севільї".

Нарівні з усіма займався Денис Гармаш. За словами головного тренера на передматчевій прес-конференції, питання щодо участі Дениса в поєдинку буде вирішуватися в день гри.

Після пробіжок із прискоренням і вправ на місці починається гандбол. Щоправда, специфічний, де важливо дотягнутися до одного з двох гравців, які передають один одному м'яча. Гра настільки захопила Тараса Степаненка та Артема Федецького, що ті не вписалися в поворот і зіткнулися один з одним. Слава Богу, обійшлося без серйозних травм - встали й побігли далі.

Євген Коноплянка і тут був на перших ролях.

"Лови, лови кабана! Тільки своїх сьогодні виловиш, тільки з "Зорею!", - сміється хавбек "Севільї".

Нам же залишається вірити, що гарний настрій буде в наших хлопців і в день гри. Чого досягти буде вкрай непросто: попередньо стало відомо, що на стадіоні "Філіп II Македонський" очікується аншлаг, оскільки на матч продані всі квитки. А вміщує стадіон більше 36 тисяч глядачів. Отже божевільна підтримка господарям поля гарантована.

Нагадаємо, матч збірних Македонії та України відбудеться сьогодні, 9 жовтня, в Скоп'є, на стадіоні "Філіп II Македонський". Початок - о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію прямо з арени - в Македонії працює власний кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Як гравці збірної України "ловили кабана" на очах у Македонського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути