понеділок, 05 жовтня 2015 18:10

"Якщо обіграємо Македонію, в нас заберуть шість очок" - Фоменко

"Якщо обіграємо Македонію, в нас заберуть шість очок" - Фоменко
Фото: ffu.org.ua

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з представниками ЗМІ напередодні матчів кваліфікації до Євро-2016 з командами Македонії та Іспанії.

- У якому стані зараз команда?

- Не встиг ще переговорити з хлопцями. Більшість вже приїхали, Коноплянка буде пізно ввечері, у нього немає індивідуального літального апарату, йому складно добиратися. Є проблеми у Гармаша, Хачеріді, Малишева повинні звозити, зробити знімки, щоб визначити, що з ним. З Гармашем і Хачеріді працюють лікарі та тренери. Решта все в нормі. Більшість у гарному настрої, їхні команди перемогли. Сьогодні будемо приводити себе до ладу, завтра почнеться повноцінна робота.

-Бойко в якому стані, в нього ніби було ушкодження?

- За день-два буде в нормі.

-У дебютантів є шанс зіграти або будете розраховувати на перевірені кадри?

- Це більше залежить від хлопців. Вони повинні нас змушувати викликати в збірну і ставити в основний склад.

- Після гри зі Словаччиною ви говорили, що не вистачає свіжості, швидкості не ті. Зараз, після зіграних матчів у єврокубках, пристойної дистанції в чемпіонаті ви не переживаєте за функціональний стан гравців?

- Тоді не вистачило швидкості. Але зазвичай у нас спарені гри, і після першої гри складно видати хлопцям все, на що здатні. Також багато виступають в єврокубках. Думаю, що багато гравців будуть виходити на високий рівень, маючи такий досвід. Сподіваюся, що матчі з Македонією та Іспанією будуть вдалими, розраховуємо на 12-го гравця, що вимагатиме від гравців викладатися.

-Як будете вирішувати питання зі складом після матчу з Македонією перед Іспанією?

- Ми ніколи не даємо такої інформації, що і як будемо робити. Тим більше, зараз, коли дві ключові гри. Будемо виходити з ситуації, яка складається. Завдання буде максимальним і в першій, і в другій іграх.

-Стан Коноплянки, який переважно в запасі в "Севільї", турбує?

- Він має великий досвід, не 18-річний хлопчик. Отже емоції, які у нього будуть, зіграють свою роль. Адже буде гра проти збірної Іспанії, а через неї у нього буде шанс дати інформацію клубному тренеру. Завдяки великому бажанню і характеру він, думаю, зможе компенсувати недолік форми.

- Скільки матчів Македонії будете переглядати при підготовці до гри?

- Думаю, по дві-три гри переглянемо. Не повністю, звичайно, а те, що вважатимемо за потрібне. Ми ж ніколи не переглядали всі ігри від першої і до останньої хвилини, а концентрували увагу хлопців за тими сторони команди, на яких необхідно зробити акцент.

- Розклади по боротьбі за третє місце вивчали?

- На сьогоднішній день ми начебто як лідируємо. Але ви ж знаєте, що за регламентом можливий і такий варіант, що якщо ми обіграємо Македонію, в нас шість очок заберуть.

- У збірної Іспанії є травмовані, це обнадіює вас?

- У тих, хто вийде на заміну цим людям, буде можливість себе показати. І навряд чи вони будуть виглядати гірше.

- Вивчали варіанти заміни травмованим гравцям?

- Гармаш і Хачеріді працюють індивідуально, думаю, проблем з ними не буде. З Малишевим буде видно, адже якщо травма буде дуже серйозна, за пару днів його на ноги ніхто не поставить.

- Форма Селезньова тішить?

- Будемо сподіватися, що в збірній він не зупинить рахунок забитим м'ячам.

- Коваленка відразу вирішили залишити в "молодіжці"?

- Пішли назустріч тренерському штабу молодіжної збірної. Скажу, що в хлопця непогане майбутнє, дай Бог йому реалізувати свої можливості. Багато в чому все залежить від нього.

Нагадаємо, збірна України від 9 жовтня зіграє на виїзді проти Македонії, а 12 жовтня, на НСК "Олімпійський" відбудеться матч із командою Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо обіграємо Македонію, в нас заберуть шість очок" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути