четвер, 16 квітня 2009 15:21

Ахметов купить ще один футбольний клуб?

Автор: Фото Андрій Єловіков
  Під час інтерв'ю Віктору Тихонову подзвонили на мобільник. Своєму співрозмовнику він повідомив про купівлю клубу Ахметовим
Під час інтерв'ю Віктору Тихонову подзвонили на мобільник. Своєму співрозмовнику він повідомив про купівлю клубу Ахметовим

Депутат Верховної Ради України від Партії Регіонів Віктор Тихонов в інтерв"ю "Газеті по-українськи" заявив, що футбольний клуб Прем"єр-ліги України луганська "Зоря" може перейти до Ріната Ахметова.

Політик сказав, що вже переговорив із однопартійцем Борисом Колесніковим про придбання футбольного клубу "Зоря" Ахметовим.

Футболісти втратили свого власника - "регіонала" Валерія Букаєва, який на початку року помер від раку. Права на власність перейшли до дружини Букаєва Марини. Тихонов каже, що Ахметов попросив часу на роздуми. Також Тихонов запропонував купити цей футбольний клуб "Індустріальному союзу Донбасу". Ті теж думають.

Букаєв викупив "Зорю" у бандитів за 5 мільйонів доларів

- У 2004 році у нас забрали "Зорю" під пістолетом і команда стала комунальною, - розповідає Тихонов. - Цю команду Букаєв викупив у бандитів за 5 мільйонів доларів.

Зараз "Зоря" переживає не найкращі часи. Гравцям команди не виплачують зарплатню з січня, а нещодавно вирішили ще і зменшити її у п"ять разів. І заборгованість керівництво також має намір виплатити вже за новими ставками. Також луганчани можуть забути про премії.

У чемпіонаті "Зоря" йде на 10 місці. За 23 тури команда набрала 27 очок.

У січні на 33-му році життя помер почесний президент "Зорі" - Валерій Букаєв. Його вважали одним з найбільш впливових бізнесменів Луганської області, з його ім"ям пов"язували новий етап розвитку команди, яка виграла в 1972 році чемпіонат СРСР.

За регламентом Прем"єр-ліги України одна людина не може володіти двома клубами, інакше їх виключать з розіграшу. Проте Ахметов може перейняти досвід Ігоря Коломойського, який володіє "Дніпром", "Кривбасом" і за чутками має свою долю в київському "Арсеналі".

Повну версію інтерв"ю з Віктором Тихоновим читайте 17 квітня у "Газеті по-українськи" за п"ятничний номер.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купить ще один футбольний клуб?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути