середа, 27 лютого 2013 10:11

"22 газпромівських мільйони попросту розкрадуть" - Леоненко

"22 газпромівських мільйони попросту розкрадуть" - Леоненко
Леоненко "за" об'єднаний чемпіонат з Росією. Фото: ictv.ua

Найкращий футболіст України (1992-94) Віктор Леоненко "за" проведення чемпіонату Росії і України.

"В Україні добра половина людей проти цього чемпіонату. А я за. І я ж можу сказати, чого вони бояться. Просто через пару років в турнірі залишиться тільки три чи чотири українські команди. А решта, замість того, щоб будувати стадіони та майданчики, ці 22 газпромівських мільйони попросту розкрадуть. Втім, все розкрадуть і в Росії, але у вас рівень команд вище ", - говорить він.

Леоненко вважає об'єднаний чемпіонат необхідним.

"Хтось каже, що тоді український футбол помре. Але його вже немає. Подивіться на трансфери: нікого не купили, Вілліана продали в "Анжі". Загалом, врятуватися нам допоможе тільки конкуренція з Росією в рамках одного турніру", - впевнений експерт.

Крім того, він заявив, що він проти ліміту на легіонерів в об'єднаному чемпіонаті Росії і України.

"Так, давайте чесно визнаємо, що у нас слабкі футболісти. Ну не конкуренти вони іспанцям, бразильцям, аргентинцям - я ряд можу довго продовжувати. Але виживати повинні найсильніші, інакше ніякого прогресу не буде. Ні, якщо вам хочеться вітчизняного виробника підтримати, то беріть легіонерів-збірників тільки. А то придумали хрень для тупих і бидла: "До нас ніхто не їде, давайте мільярди викидати на своїх гравців". Я тут дізнався про ваш трансфер Соловйова з "Динамо" в "Зеніт", який в Петербурзі буде отримувати півтора мільйона. Та хто такий цей Соловйов?! Віце-чемпіон світу Джовінко стільки ж отримує. Міланець Ель Шаараві (суперталант) - мільйон. А тут якийсь Соловйов незрозумілий. Хто там у "Зеніті" спортивним директором працює, рідня Міллера?", - аргументує свою позицію Віктор Леоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сума в мільярд доларів вражає, але не змінює мою позицію" - Суркіс про чемпіонат СНД

"І добре б, якщо люди в країні добре жили. А так проблема на проблемі, що у вас, що в нас. А якомусь молодикові незрозуміло за що дають півтора мільйони. Це розумно, чи що? Та такі трансфери вбивають футбол", - додав він.

Віктор Леоненко заявив, що Юрій Сьомін - головний винуватець нинішніх невдач київського "Динамо".

"Сьомін на мене ображається, але саме він розвалив "Динамо". Як смішно читати його інтерв'ю, мовляв, 3 рази друге місце зайняв. Та кого це хвилює - хоч друге, хоч останнє. Для київського "Динамо" місця, крім першого, - немає. Всі такі образливі стали, тільки забувають про те, що отримують мільйони, а нічого не мають робити і не хочуть. Тут я і футболістів маю на увазі", - сказав Леоненко.

Зараз ви читаєте новину «"22 газпромівських мільйони попросту розкрадуть" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути