пʼятниця, 06 листопада 2015 11:13

В Україні наявна дискримінація за мовною ознакою, а не за сексуальною - маркетолог

 

При прийомі на роботу в Україні немає дискримінації через сексуальну орієнтацію, стверджує бізнесмен-маркетолог і громадський діяч Роман Матис. Попри те, правозахисникам і юристам є над чим працювати, оскільки за іншими ознаками більше половини українців строго дискриміновані, - передає його слова Gazeta.ua.

"Я от не пригадую жодного випадку, щоб хтось зі знайомих бізнесменів, приймаючи людину на роботу, цікавився її сексуальною орієнтацією. І це без закону. А тут другий день стоїть такий "сморід", ніби в нас суцільна дискримінація працівників за методом вправляння сексу. Цей закон можна було проголосувати і нічого б не змінилося", - прокоментував Матис у соцмережі вчорашнє неприйняття "сексуальної" поправки до Трудового кодексу.

"В той же час понад 70% громадян України щоденно і цілодобово дискримінуються за мовною ознакою, і це дозволяє робити Закон. Українців дискримінує бізнес, ЗМІ і навіть держслужбовці, обмежуючи в доступі до інформації рідною їм - українською - мовою. І всіх це влаштовує? Особливо окремих депутатів, котрі грудьми кинулися на захист поправки до трудового кодексу і в носі мали наші заяви про утиски і дискримінацію. Передайте їм, що у нас тут в понеділок черговий "День української мови і писемності" і українці дуже б хотіли аби законотворці їх теж захистили Законом і перестали дискримінувати. Хай не забувають, що Євромайдану передував Майдан мовний", - заявив Матис.

Заснований ним рух для захисту прав україномовних споживачів "И так поймут" закликає з нагоди Дня української мови та писемності, який відзначатимуть у понеділок, додати до своїх аватарів у соцмережах банер "Маю право на українську", і пояснює, чому це важливо:

Друзі, 9 листопада ми вчергове відзначатимемо "День української мови та писемності" з цієї нагоди прошу вас підтримати п...

Posted by Роман Матис on 2 листопада 2015 р.

Зараз ви читаєте новину «В Україні наявна дискримінація за мовною ознакою, а не за сексуальною - маркетолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути