пʼятниця, 05 липня 2013 15:28

У Києві в кафе є меню білоруською мовою

У Києві з ініціативи білорусів відкрилося білорусько-українське кафе "Панські пляцки". Його особливістю стала національна тематика двох країн, - повідомляє Хартыя'97.

У "Панських пляцках" обладнано два зали. Білоруський виконаний у біло-червоно-білих барвах, а український - у жовто-синіх.

 

Стіни білоруського залу прикрашені гербом "Погоня" й етнічними народними виробами. Герб виготовив на замовлення білоруський митець Гєнік Лойка. Прикраси з соломки так само були виконані на замовлення в Білорусі. Український шеф-кухар Руслан Луценко розробив меню, фірмовою стравою якого є, звичайно, білоруські картопляні пляцки.

Меню так само прописане двома мовами.

Господинями оригінального закладу є активісти Білоруського центру в Україні Юлія Шавловська та Галина Сарочик, пише на сайті h.ua Анна Габелюк.

За словами Юлії Шавловської, відвідувачі можуть не тільки смачно поїсти, але стануть очевидцями й учасниками літературних, дитячих, музичних дійств. Перше з них відбулося вже на відкритті закладу. Виступав білоруський бард Андрей Касмович і співак київського гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк.

На відкриття були запрошені почесні гості, серед яких український народний депутат-націоналіст від ВО "Батьківщина" Олег Медуниця, а також громадські діячі обох країн, зокрема Микола Коханівський.

Думка відкрити незвичне кафе виникла кілька років тому. Юлія Шавловська вже мала досвід у ресторанній справі, давно мріяла втілити власний проект. Ідея саме цього кафе зародилась у неї вже під час проживання в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Києві в кафе є меню білоруською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути