четвер, 05 листопада 2015 14:04

МВС передумало судитися за право Авакова виступати російською

МВС вимушене перекладати російськомовні виступи свого керівника. Представник Міністерства внутрішніх справ відкликав апеляційну скаргу відомства на рішення суду, яке зобов'язало перекладати виступи Міністра внутрішніх справ на українську мову, - пише Gazeta.ua.

Про це написав у соцмережі працівник Львівського апеляційного адміністративного суду Максим Бризіцький, він же засновник громадської організації "Незалежні".

"МВС відкликало апеляційну скаргу на рішення суду, яким їх зобов'язано дублювати виступи Арсена Авакова на Youtube українською. Отже, знакового судового засідання на день української писемності та мови (9 листопада) не буде. Рішення набрало законної сили", - повідомив Бризіцький і виклав фото відповідного документа.

 

Нагадаємо, 14 вересня 2015 року львівський викладач Святослав Літинський виграв суд у Міністерства внутрішніх справ, керівник якого виступає перед громадянами не державною мовою. Суд постановив перекладати виступи міністра субтитрами. На це рішення МВС подало апеляцію, але тепер її ж відкликало.

пане Arsen Avakov, ввірене Вам відомство програло черговий суд проти мене.Сьогодні отримав рішення апеляції яке підтв...

Posted by Святослав Літинський on 22 жовтня 2015 р.
Згадану перемогу в суді позивач називає проміжним успіхом:

"Далі буде аналогічне запитання до телебачення", пообіцяв Літинський, оскільки цей позов стосувався лише перекладу виступу Авакова, розміщеного на YouTube.

До речі, МВС уже вибачалося за висловлювання очільника, що лунали з приводу його мови як держслужбовця. Після закидів від громадськості щодо мови, якою пан Аваков публічно виступає, він заявив, що "львів'яни теж бувають дурні".

 
Зараз ви читаєте новину «МВС передумало судитися за право Авакова виступати російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути