вівторок, 07 квітня 2015 14:19

У племенах Кенії повнолітній дівчині роблять обрізання, щоб уникнути зради
9

"Споконвічною і найсерйознішою загрозою для чоловіків вважається жінка - зосередження всіх нещасть, які можуть осягнути представників сильної статі. Всьому провиною те, що знаходиться у неї між ніг. Тому це необхідно вирізати", - так вважає єгипетський політичний діяч Нассер аль Шакер (Nasser al Shaker), що добився легалізації обрізання дівчаток.

Ця воістину варварська традиція багато століть практикується у різних народів. Щорічно жорстокому обряду ініціації по всьому світу піддається кілька сотень тисяч дівчаток. Журналісту агентства Reuters Siegfried Modola вдалося побувати на подібному ритуалі в кенійському племені Покот (Pokot) і зробити кілька фотографій, що відображають всі муки, через які довелося пройти дівчаткам.

Саме в Кенії обряд обрізання неповнолітніх заборонено законом. Тим не менш, племена не відмовляються від цієї традиції, оскільки вважається, що обрізана дівчина вже безпечна і зможе вийти заміж.

Обряд проходить в житлі або просто на очах у всієї громади. Відсікається клітор, статеві губи. Жахає антисанітарія, супутня ритуалу. Дівчаток можуть обрізати ножицями, лезами, а іноді і битим склом. Чи потрібно говорити, що переважна частина тих, що пройшли обряд, отримують зараження крові, яке часто закінчується летальним результатом.

Багато міжнародних організацій борються з подібним "входженням у доросле життя", але частіше безуспішно. Ця тенденція спостерігається не тільки у відсталих племен, як прийнято вважати, але і в найрозвинутіших країнах Європи. Тільки проводиться обрізання не на звичайних каменях, а в дорогих приватних клініках. Тим не менш, від цього варварська сутність цього жахливого обряду не змінюється.

Зараз ви читаєте новину «У племенах Кенії повнолітній дівчині роблять обрізання, щоб уникнути зради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути