середа, 17 вересня 2014 17:40

10 незвичайних фактів про презервативи
10

На Близькому Сході знайшли нові застосування презервативам: сільські жителі переносять в них воду; презервативи натягують між шарами бетону, щоб надати даху водонепроникності; дорожні будівельники кидають їх у чан з киплячою смолою, щоб надати асфальту гладкості.
Близько 600 тисяч презервативів використовується в день в індійському місті Варанасі при виробництві сарі. Жінки натирають презервативами човники верстатів, які завдяки мастилу працюють плавніше.
Одного разу, в знак протесту представники організації розлучених татів Британії закидали Тоні Блера презервативами. Усі презервативи були наповнені борошном і чорнилом. У підсумку презервативи порвалися, і прем'єр був обсипаний синім порошком. Коли шум навколо інциденту вщух, англійці виявили нову проблему - якість презервативів: адже порвалися ж!
В рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом на 67-метровий пам'ятник-обеліск, що втілює історію Буенос-Айресу, надягли найбільший презерватив у світі. Таким чином, керівництво міста хотіло закликати молодь до боротьби з «чумою 21 століття».
У різних країнах презерватив має своє, так би мовити, прізвисько: у Німеччині його називають «парижанин», у Франції - «англійський капюшон», в Італії - «рукавичка», в Лівані - «пальтечко», в США - «шапочка Джиммі», в Південній Африці - «французький лист».

Про презервативи в наш час знають навіть маленькі діти. Але є і те, що відомо далеко не всім дорослим.

Ви знали, що в радянський час презерватив називали "гумотехнічним виробом номер 2"?

В нашій фотодобірці ви знайдете ще 10 цікавих фактів про презервативи.

Зараз ви читаєте новину «10 незвичайних фактів про презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути